AMD raytracing chystá, s ním celý ekosystém
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD raytracing chystá, s ním celý ekosystém

AMD raytracing chystá, s ním celý ekosystém

David Plecháček

David Plecháček

14. 1. 2019 12:25 6
Reklama

AMD před několika dny na CESu představilo novou kartu Radeon VII. Ta se na trh podívá už příští měsíc a mohla by zamíchat kartami. Někteří ale namítají, že i když je postavená na 7nm technologii, stále má oproti moderním kartám od NVIDIA rezervy – například v podobě chybějící technologii raytracing.

Ta na novém Radeonu VII opravdu chybí, ale neznamená to, že by se o ni AMD nezajímalo. Právě naopak. Lisa Su, výkonná ředitelka celé společnosti, sice novinku na pódiu představila, pak ale zamířila mezi novináře, s nimiž se rozhovořila právě i na téma posledního výdobytku moderních technologií v podobě reálnějšího nasvícení celé scény.

„Raytracing je podle nás důležitou technologií. Je to jedna z nich; existuje jich sice více, o některých teprve uslyšíte, ale uslyšíte i o tom, co s raytracingem chystáme. Víte, máme toho v záloze více, ať už na straně hardwaru, tak softwaru, jelikož budujeme celý ekosystém. Ale řekla bych, že jsme ve vývoji daleko, jenže stále pracujeme na obojím. Co by z jednoho bez druhého hráči měli? Oni dnešní výhody neuvidí, protože další části ekosystému ještě nemáme připravené. O raytracingu tak budeme mluvit později, myslím, že to každý uvidí,“ popisuje Su plány do budoucna.

Už teď je AMD v určitém ohledu napřed, NVIDIA svou 7nm technologii zatím ještě nemá. Uvidíme, kam nás souboj dlouholetých rivalů dostane – už teď z něj ale těžíme. AMD nemělo původně v plánu Radeon VII dávat hráčům k dispozici, NVIDIA pro změnu otevřela své adaptivní obnovování, čímž umožnila zapnutí G-Syncu na vybraných displejích s FreeSync, totiž s technologií od konkurenčního AMD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama