Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 1. 2019 17:00
Reklama

Rok 2019 sotva začal, a už velká část hardcore komunity hráčů brousí vidle. Po loňských peripetiích s novou politikou Blizzardu totiž do vod mobilních her vstupuje další značka a jak víme, s touto casual platformou mají tradičnější hráči značně komplikovaný vztah. Na poli her ale došlo i k zajímavé rošádě a ke slovu se opět dere stále žhavý trend battle royale. Druhý lednový týden dneškem končí, pojďme si ho ještě naposledy přehledně shrnout.

V AUTOBUSE VÁŠ KŘIK NIKDO NEUSLYŠÍ?

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz

S Diablo Immortal se zřejmě hráči (jakž takž) zvládli vyrovnat a dokud nepřijde čas hru pořádně proklepnout, emoce trochu ochladly. Bez diskuzí lze konstatovat, že se Blizzard výběrem platformy své oddané komunitě silně nezavděčil. Dalo by se tedy očekávat, že budou tvůrci se svými plány o něco opatrnější, ostatně uspokojit hráče je v dnešní době téměř nemožné. I přes to na tenký led vstupuje další velké jméno.

Sci-fi universum hrozivých Vetřelců a drsných Predátorů už nám nabídlo pořádnou porci filmů, knih, komiksů a především pestrých her. Od nervydrásajících multiplayerových akčních her jsme přes stupidní FPS dospěli až k poctivé hororové adventuře Alien: Isolation, kterou si v současné době kluci sousto po soustu vychutnávají v našem pořadu Let’s Finish. Když kuloáry zazněly zvěsti o možném pokračování, vyvolalo to zákonitě velké nadšení. Když se navíc o své nadšení podělil i Hideo Kodžima, hráči začali žhavit předobjednávky. Očekávaní ale nakonec mocně schladilo trio mobilních studií s oznámením, že připravovaný Alien: Blackout bude hrou primárně pro Google Play, App Store a Amazon Appstore. Že se skutečně v hlavní roli vrací Amanda Ripleyová tak nakonec vlastně nikoho nezajímá. 

Na druhou stranu náladu mírně spravila pozdější oznámení zodpovědných studií. Kromě Blackoutu totiž prý chystají i MMO střílečku z vetřelčího vesmíru a na dosavadní příběh dcery Ellen Ripleyové naváže v průběhu letošního roku spoustu dalších vypravěčů. Skutečné pokračování Alien: Isolation možná není úplně ztraceno!

ZLO SE VRACÍ

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz

Očekávaný remake kultovního Resident Evil 2 už pomalu klepe na dveře. Pokud i vy patříte k těm, kteří se návratu do zombíky zamořeného Racoon City nemohou dočkat, máte nejlepší příležitost připravovanou novinku otestovat. Půlhodinové demo vás nechá na vlastní kůži osahat omlazenou hratelnost i grafický kabátek a už z porovnávacích záběrů je patrné, že tenhle remake není pouhou záležitostí HD textur.

BÉ ER SE VRACÍ

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz

Pryč jsou ty časy, kdy každý souhrn otevíral krátký report o současných poměrech ve světě battle royale a novinkovému feedu dominoval výčet značek nově se zapojivších do tohoto rozjetého trendu. Z obrovského koláče si dvě obludné půlky odhryzli giganti Fortnite a PUBG, drobty sesbíral a v poměrně chutný zákusek slepil Black Ops 4 a na konkurenci už toho mnoho nezbylo. I přes to se během uplynulých sedmi dnů objevilo několik zpráv spojovaných s novinkami žánru.

Plnohodnotného battle royale se dočkala online část Red Dead Redemption 2. Dosavadní režim Make it Count nechal hráče bojovat na život a na smrt pouze s luky a noži, novinka v podobě Gun Rush přináší battle royale ve své původní podobě, provoněné střelným prachem a ohněm. Kromě toho Rockstar Games pumpují hru horami obsahu, do budoucna slibují nové režimy, herní mechanismy, zbraně i oblečení.

Battle royale ale není výsadou krvežíznivých světů, kde jsou vražda a smrt součástí každodenního života. Oblíbený režim modeři přinesli například hráčům naprosto odlišné hry, Stardew Valley. V té častěji než o ten svůj bojujete o život vašich drahocenných plodin. Díky modifikaci Stardew Royalley nicméně akčněji ladění farmáři zahodí své motyky a pěkně po staru přeseknou své konkurenty vedví. Romantika.

A ze země se survival trend přesunul i do nebes, se svým battle royale režimem totiž vyrukovala i letecká arkáda Ace Combat 7.

JEDNA SLEVA NESTAČÍ

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz

Nostalgická konzole PlayStation Classic je možná skvělým nápadem, fanoušci, kteří si ji pořídili krátce po vydání nicméně pravděpodobně srší vzteky. Od vánoc se zřejmě projevil nedostatečný zájem o tento kus “historického” hardware a konzole prošla hned dvěmi výraznými slevami. Zatímco vás původně vyšla na necelé tři tisíce českých korun, aktuálně ji na českém trhu pořídíte za velmi příjemných 900 korun. A důvody jsou poměrně jasné.

Konzole sice nabízí dvacet různých her v jednom elegantním balíčku. Jejich výběr je ale poměrně rozpačitý, platforma je uzavřená, žádného dalšího titulu už se majitelé (oficiálně) nedočkají a ve výsledku působí PlayStation Classic spíše jako prachobyčejné mini PC obdařené (nepříliš povedeným) emulátorem v nostalgických šasi. Svou cílovou skupinu zákazníků si samozřejmě najde, zřejmě ale ne úplně dostatečně

NOVOROČNÍ ROZCHOD

Co týden dal: Mobilní vetřelce a battle royale
i Zdroj: Hrej.cz

Velké věci se dějí v Activisionu. Videoherní gigant zažil několik výrazných personálních změn, naposledy do prezidentského křesla usedl zkušený Robert Kostich, doposud aktivní tvůrce značky Call of Duty.

Co je ale mnohem důležitější a pro mnohé poměrně šokující, od Activisionu se trhlo “problémové dítě” Bungie. Legendární rebelové tak už podruhé v životě rozvázali spojenectví s obřím koncernem (poprvé to byl Microsoft). Tentokrát ale společně s nimi odešly práva na nejhodnotnější IP. Před léty zůstalo Halo bezpečně ukryto v Redmondu, Destiny naopak putuje z rukou Activisionu ke svým skutečným tvůrcům a ti s ním mohou nakládat, jak se jim zlíbí.

Nečekaný odchod byl dle ohlasů účastníků bouřlivě oslavován a hráči se zřejmě mají na co těšit.

My doufáme, že jste se s žádným rozchodem po Novém roce potýkat nemuseli. Ani my jsme se nerozešli a pokračujeme v naší práci i v příštích týdnech. Tak Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama