Amazon chystá vlastní streamovací službu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon chystá vlastní streamovací službu

Amazon chystá vlastní streamovací službu

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 1. 2019 12:53
Reklama

O tom, zda budoucnost hraní leží ve streamování obsahu, se často vedou vzrušené debaty, mimo jiné i v našich hPodech. Obě strany diskuze mají celou řadu argumentů pro i proti, přesto se zpravidla na konci shodneme na tom, že masivnější rozšíření je stále ještě otázkou vzdálenější budoucnosti. Řada firem na ni ale chce být připravena.

Sony už nějaký čas nabízí službu PlayStation Now, majitelé Nvidia Shieldu mohou využívat GeForce Now, Microsoft nedávno oznámil Project xCloud a Google zas Project Stream. Po bok těchto společností se patrně brzy postaví další gigant – Amazon.

S touto zprávou přišel web The Information. Služba by měla dorazit až někdy v průběhu příštího roku, Amazon prý už nyní jedná s vydavatelskými domy o tom, zda budou mít zájem na jeho platformě nabízet své tituly. Amazon, který je momentálně nejhodnotnější společností na světě, je už dlouho předmětem spekulací, které předvídají plný vstup firmy do herního byznysu.

Amazon ostatně s touto branží dlouhodobě koketuje, zatím ale spíše neúspěšně. V roce 2016 byla oznámena MOBA Breakout, jejíž vydání ale bylo zrušeno. O battle royale titulu The Crucible také není dlouhodobě slyšet, největší šanci na úspěch má asi sandboxové MMO jménem New World. Společnost také vlastní engine Lumberyard, stojící na základech CryEnginu. Ten ale kromě dlouho očekávaného Star Citizenu využívá jen před dvěma lety oznámená hra Everywhere od bývalého prezidenta Rockstar North Leslieho Benziese, o níž jsme ale od té doby neslyšeli ani slovo.

Amazon se na spuštění vlastní streamovací služby připravuje akvizicí společností, jako jsou irští GameSparks, poskytující backend služby, jako je matchmaking, analýza zákazníků, pořádání turnajů a podobně. Na oficiální představení si asi budeme muset ještě počkat, jsme zvědavi, která z velkých společností ale z tohoto klání vyjde vítězně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama