Mijazaki a Ueda hosty letošního Rebootu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijazaki a Ueda hosty letošního Rebootu

Mijazaki a Ueda hosty letošního Rebootu

Marek Selinger

Marek Selinger

10. 1. 2019 11:28
Reklama

Přemýšleli jste někdy o tom, že byste spojili dovolenou s nějakým herním zážitkem? Že ne? Přitom nedaleko České republiky máte ideální možnost to změnit. Konkrétně máme na mysli konferenci Reboot Develop Blue, která se každoročně koná v chorvatském přístavním městě Dubrovník. Ta pokaždé přiláká velká jména, a ani letos tomu nebude jinak.

Mezi ty největší zcela jistě patří i dva japonští autoři, Hidetaka Mijazaki a Fumito Ueda. Věřím, že drtivé většině čtenářů nemusím tato jména představovat, ale pokud by se našel někdo, komu tato jména nic neříkají, ve zkratce se to pokusím změnit. Hidetaka Mijazaki je prezidentem studia FromSoftware, jež stojí za hrami, které vytvořily svůj vlastní žánr „soulsovek“. Krom tradiční Dark Souls série můžeme do tvorby FromSoftware počítat ještě Bloodborne či brzo vycházející Sekiro: Shadows Die Twice. Naproti tomu Fumito Ueda je duchovním otcem pomyslné trilogie Ico, Shadow of the Colossus a The Last Guardian.

Nicméně to samozřejmě nejsou všechna jména, která v polovině dubna do Chorvatska dorazí. Tzv. speakerů bude na několik desítek, konference se budou účastnit i zástupci takových studií jako Blizzard Entertainment, Remedy nebo Playground Games. Bohužel zatím není potvrzené žádné české nebo slovenské jméno, byť vývojáři z naší kotliny se Rebootu účastní na pravidelné bázi. Na dosud zveřejněný seznam se můžete podívat na oficiálních stránkách akce.

Radost nad tím, že se konference zúčastní hned dvě tak výrazná japonská jména vyjádřil i Pavol Buday, jeden z organizátorů akce:

Při této příležitosti vám také musíme připomenout náš rozhovor právě s Pavolem Budayem, kterého se mi ho podařilo na jaře minulého roku v Záhřebu vyzpovídat. Více než hodinu jsme si povídali nejen o Rebootu, o tom, jak je těžké tak zvučná jména na konferenci dostat, ale i o tom, jak trnitá byla jeho videoherního cesta, nebo jak se díval na úspěch Kingdom Come: Deliverance. Už jen z osobního hlediska byla perfektní zkušenost se s Pavolem setkat, a byť jsem do chorvatského hlavního města vyrazil hlavně za studijními účely, právě tento rozhovor se stal jedním z nejsilnějších zážitků během mého pobytu tam.

Na závěr jen dodáme, že Reboot Develop Blue se letos koná od 11. do 13. dubna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama