Známe prodeje PS4 i Spider-Mana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe prodeje PS4 i Spider-Mana

Známe prodeje PS4 i Spider-Mana

Marek Selinger

Marek Selinger

8. 1. 2019 10:24 6
Reklama

Čtvrtý PlayStation je tu s námi již od konce roku 2013, kdy tato konzole debutovala i na českém trhu. Moc dobře si vzpomínáme, jak na ni v době launche bylo dostupné pouze minimum exkluzivních titulů, konkrétně FPS Killzone: Shadow Fall, skákačka Knack a výborná side-scrolling akce Resogun. Od té doby se situace samozřejmě změnila, však jen loni vyšly takové hity jako Detroit: Become Human nebo God of War.

A s počtem kvalitních titulů roste poptávka i po samotné konzoli. Z toho důvodu se Sony pochlubila s některými čísly ohledně PS4. Samotné konzole se od začátku životního cyklu do konce roku 2018 prodalo 91.6 milionů kusů. Jen v období vánočních svátků si zákazníky našlo 5.6 milionů kusů PS4. Za kalendářní rok 2018 se Sony podařilo prodat na 18 milionů kusů konzole, což je meziroční pokles o dva miliony, nicméně pokud uvážíme, že tato generace se blíží ke svému závěru, stále se jedná o číslo, se kterým budou v Japonsku spokojeni.

Známe prodeje PS4 i Spider-Mana
i Zdroj: Hrej.cz

Další statistiky se týkají již samotných her. Zářijového hitu Marvel’s Spider-Man se do konce listopadu prodalo přes devět milionů kopií, což z příběhu Petera Parkera činí jednu z vůbec nejprodávanějších exkluzivit v rámci PS4. Již zmíněné Vánoce byly vůbec obchodním úspěchem, jelikož se na platformu od Sony prodalo na 50 milionů her, celkové prodeje softwaru se vyšplhaly již na 876 milionů. Poslední numero se týká uživatelů, kteří někdy využili online služby Sony. Těch je na 90 milionů.

Rok 2018 se dá z pohledu japonského giganta označit určitě za úspěšný, ostatně za minulých 12 měsíců jsme se dočkali mnoha kvalitních titulů jako Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey nebo A Way Out. Snad ten aktuální rok bude pro videoherní odvětví stejně plodný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama