Alien: Blackout je mobilní hrou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Alien: Blackout je mobilní hrou

Alien: Blackout je mobilní hrou

David Plecháček

David Plecháček

7. 1. 2019 13:53 19
Reklama

My jsme se těšili. Hideo Kodžima se těšil. Fanoušci Alien: Isolation se těšili. A už teď je jasné, že je Alien: Blackout zklamáním. Pokud jste doufali, že se bude jednat o další přírůstek do bohatého seznamu her s Vetřelcem, tak jej za zklamání budete považovat i vy. Blackout je sice hrou, ale mobilní hrou.

V průběhu posledních hodin se spekulovalo nad tím, že nový Alien vůbec nemusí být hrou, ale třeba novým filmem, knihou, nebo čímkoliv jiným. Teorie se zakládaly na pravdě tak na půl – na jedné straně se částečně o hru jedná, ale zároveň se jedna o něco jiného, než co bychom chtěli. Mobilní hru vytváří studia FoxNext Games, D3 Go! a Rival Games, a jak už teasery naznačovaly, v hlavní roli bude opravdu Amanda Ripleyová.

Náplň hry by měla být jednoduchá, Amanda musí celou posádku vesmírné stanice firmy Weyland-Yutani dostat do bezpečí a vyhnout se přitom vesmírné stvůře s kyselinou namísto krve. Jakým způsobem se bude horor hrát, zůstává ale záhadou. Víme jen, že bude k dispozici na App Store, Google Play a Amazon Appstore.

Novinka by měla čítat sedm levelů, v nichž nás bude lovit geniální lovec, kterého bude potřeba přechytračit. Do jisté míry tak bude záležet na volbách, zda riskovat odhalení, nebo spíše riskovat život přeživšího a v nejhorším případě zda jej raději neobětovat. Zůstat skrytý je tak naprosto stěžejní, a jakékoliv odhalení permanentně pozmění výsledek vaší hry. Zdá se tak, že primárně nepůjde o život Amandy, která by měla posádku vést jen prostřednictvím komunikačních nástrojů vesmírné stanice, byť na jejím snažení možná závisí i její osud na samotném konci.

Vývojáři z D3 Go! dříve pracovali na hrách Marvel Puzzle Quest a Magic the Gathering – Puzzle Quest, zatímco finští Rival Games vytvořili Thief of Theives a nyní vytváří novinku The Detail. Nakonec se ani moc nedivíme, že se nový Vetřelec neukázal na The Game Awards. To bychom si teprve klepali na čelo, že? Pojďte si raději napravit chuť k našemu vysílání Dohrajte s námi, kde Isolation právě teď hrajeme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama