CS:GO má dvojnásobek hráčů, i cheaterů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CS:GO má dvojnásobek hráčů, i cheaterů

CS:GO má dvojnásobek hráčů, i cheaterů

David Plecháček

David Plecháček

7. 1. 2019 10:09 4
Reklama

Counter-Strike prochází dynamickými změnami. Tou největší byl jeho přechod na free-to-play model, který měl k letitému fenoménu přivést více hráčů, stejně tak jako nový battle royale režim. To se povedlo, byť to s sebou přineslo i další a další problémy, s nimiž se musí Valve vypořádat.

Již více než měsíc může hrát Counter-Strike: Global Offensive kdokoliv, kdo si jej na Steamu přidá do knihovny. Update Danger Zone změnil hru pro pamětníky k nepoznání, a otevřel tak své brány i novým hráčům, nebo naopak navrátilcům, kteří chtějí zjistit, co je nového. Dokonce se zdá, že je právě teď populární CSko nejpopulárnější v historii. Může za to fakt, že jen v prosinci si ke hře našlo cestu více než dvacet milionů unikátních hráčů – to je oproti listopadu dvojnásobek.

Counter-Strike mělo těžkou pozici, kterou stále více ohrožovaly hry jako Fortnite nebo PUBG. Valve na to reagovalo po svém, a ať už jeho krok schvalujete nebo ne, co se týče počtu hráčů, nemohou si vývojáři na své rozhodnutí stěžovat. Jediným problém tak zůstávají hackeři, kterých přibylo. Jen v prosinci rozdalo Valve na půl milionu automatických VAC banů, a necelý milion herních banů.

I tak se ale CS:GO drží. Průměrně jej hraje kolem 750 tisíc hráčů, což sice v absolutních hodnotách nedosahuje maxima počtu souběžně připojených hráčů, ale jedná se o výrazné zlepšení. Je otázkou, jestli hráči u hry vydrží, nakolik budou preferovat nový battle royale před těmi zavedenými, ale také jestli je zpět nezláká klasický deathmatch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama