Zahrajte si fandovský remake P.T. pro PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zahrajte si fandovský remake P.T. pro PC

Zahrajte si fandovský remake P.T. pro PC

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 1. 2019 13:57 2
Reklama

Pokud se ohlédneme za aktuální (byť stále nekončící) generací konzolí, máme za sebou několik úspěšných let a spoustu skvělých her, ale také pár událostí, které nám zpěnily krev v žilách, případně nám zkalily radost. Jednou z nejsmutnějších událostí je rozhodně zrušení projektu Silent Hills, na němž měl pro Konami pracovat Hideo Kodžima spolu s režisérem Guillermem del Torem.

Od chvíle, kdy společnost Konami Silent Hills zařízla, uplynou letos už čtyři roky, přesto jsou vzpomínky pořád velmi čerstvé. Je to především zásluhou P.T. nebo Playable Teaseru, jakési technické demoverze, která ukázala, v jakém stylu se asi atmosféra chystaného projektu ponese. Nutno podotknout že pro celou řadu hráčů (mě nevyjímaje) je P.T. dodnes nekorunovaným králem herního hororu, nejděsivějším zážitkem, který jsem kdy s ovladačem v ruce absolvoval.

P.T. po zrušení projektu z PlayStation Store zmizelo, Kodžima z Konami v nepříliš přátelské atmosféře odešel a zbytek je historie. Ne všichni se ale s tímto výsledkem dokáží smířit, a tak se dočkáváme už několikátého pokusu o vlastnoruční remake P.T. pro PC. Možná si vzpomenete, že loni Konami zatrhlo šíření podobného remaku, o který se postaral autor jménem Qimsar. Ten se však alespoň od japonského vydavatelství dočkal náhrady v podobě nabídky zaměstnání. Nyní přichází další odvážlivec s přezdívkou RadiusGordello.

Ten P.T. předělal v Unreal Enginu a dokonce mu dal do vínku podporu VR zařízení. Pokud si tedy chcete přivodit infarkt, není nic snazšího než se vydat na tento odkaz a vyzkoušet své nervy. A rozhodně byste s tím neměli otálet, protože tak nějak tušíme, že ani tenhle projekt se na internetu dlouho neohřeje

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama