Britská armáda se snaží rekrutovat hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Britská armáda se snaží rekrutovat hráče

Britská armáda se snaží rekrutovat hráče

Filip Švácha

Filip Švácha

4. 1. 2019 14:00 7
Reklama

Není to tak dlouho, co jsme psali o tom, že americká armáda začíná v rámci rekrutování nových členů zakládat esportové týmy v různých hrách. Chtěla tím apelovat na mladistvé a zlákat je do svých řad. Zdá se ale, že o to samé se teď pokouší britská armáda, akorát jiným způsobem.

Zveřejnila totiž několik plakátů, zaměřených na mladistvé občany. Armáda podle nich hledá „pařany“, „mobilní zombies“ a „mileniály“. Tato akce se jmenuje „Your Army Needs You“ a jejím cílem je ukázat, že i v armádě dochází ke změně náborových praktik s ohledem na trávení volného času mladých lidí a jejich převažujícím zálibám a zájmům. Například na plakátu s „mobilními zombies“ stojí: „Armáda potřebuje tebe a tvoje soustředění“.

Britský generálmajor Paul Nanson k tomu řekl: „Armáda vnímá lidi jinak a jsme hrdí, že dokážeme přehlédnout stereotypy a naopak nalézt potenciál v mladých lidech, od soucitu k sebedůvěře. Chápeme jejich vůli uspět a uvědomujeme si, že hledají vetší smysl v práci, kde mohou udělat něco užitečného.“  

Kromě těchto plakátů vznikla ještě série videí. Jedno z nich ukazuje kluka, co hraje v podstatě celou noc na PlayStationu, což by mu podle videa mělo dopomoci k velké výdrži. Jak mu to ale reálně pomůže ve válce, to je otázka. Stejně jako americká armáda, tak i ta britská má asi problémy verbovat nové rekruty. Obávám se ale, že mladí si raději budou fotit selfies, než aby po někom jeli střílet na druhou stranu světa.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama