Project Cars 3 bude nástupcem série Shift
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project Cars 3 bude nástupcem série Shift

Project Cars 3 bude nástupcem série Shift

David Plecháček

David Plecháček

2. 1. 2019 11:41 5
Reklama

Na jedné straně Need For Speed Underground, Most Wanted, Carbon, ale i Undercover, The Run, Rivals nebo poslední Payback. Vedle nich ale do série patří i tituly, které na jedné straně jedni obdivují, jiní nenávidí, ať už jde o nelegální festivalový Pro Street, nebo ryze závodní Shift bez všeho okolo. Jeho druhý díl natolik vybočoval, že dokonce neměl ani NFS v názvu. 

Za podsérií Shift stojí vývojáři ze Slightly Mad, kteří z už tak poměrně náročných závodů sklouzli k ještě větší simulaci v podobě Project Cars. Po dvou dílech ale zřejmě dojde ke změně, respektive vývojáři skloubí obě své nejznámější série. Ian Bell, výkonný ředitel britské společnosti, totiž v příspěvku na GTPlanet komunitě sdělil, že třetí díl bude duchovním nástupcem právě obou Shiftů. „Leccos jsme se naučili, dostali jsme lekci, a ačkoliv nechceme ořezávat obsah, víme, kde jsme udělali chyby a která z našich rozhodnutí byla, řekněme, ne až tak optimální," řekl v návaznosti na fakt, že si autoři možná vzali až příliš velké sousto.

Výsledkem tak je nová koncepce, která bude vycházet z podsérie Shift. „PCars 3 bude tak spíše duchovním nástupcem NFS Shift, zato se všemi simulatorskými dobrotami, které máte tak rádi," vzkázal Bell hráčům. Jinými slovy, hra by měla být mnohem kondenzovanější, celistvější a měla by se spíše soustředit na zážitek nežli na rozsah. Nezávislí autoři tak chtějí hru někde na pomezí obou svých dosavadních značek. Je však otázkou, kdy vyjde. Těžko můžeme předpokládat, že to bude letos, a kdo ví, jestli hovoříme o roce 2020. 

Někde mezi řádky navíc vývojáři připustili ještě jednu věc. Project Cars 2 nebylo tak úspěšné, což samozřejmě otřáslo rozpočtem. Můžeme se jen domnívat, jestli jsou "škrty" výsledkem špatného finančního výsledku, nebo jen reflexí kritiky veřejnosti. V každém případě je klidně možné, že se třetím dílem budou hrát vývojáři o vlastní krk. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama