Nejnovější Steam nepůjde na starých OS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejnovější Steam nepůjde na starých OS

Nejnovější Steam nepůjde na starých OS

David Plecháček

David Plecháček

2. 1. 2019 12:49 10
Reklama

Někteří majitelé PC stále nedají dopustit na starší operační systémy, respektive především na Windows XP. Co na tom, že je Microsoft přestal záplatovat bezpečnostními opravami, především fajnšmekrům zkrátka vyhovují po všech stránkách. Pokud jsou mezi nimi hráči, mají od nového roku utrum.

Se starými OS si totiž přestal tykat Steam. To platí jak pro Windows XP, tak pro Windows Vista, jejichž zpečetěný osud ale nebude vadit snad vůbec nikomu. Valve své novoroční rozhodnutí zdůvodnilo tím, že nová verze Steamu a její nejnovější vylepšení budou do jisté míry spoléhat na nejnovější verzi oblíbeného internetového browseru Google Chrome, která, též, nebude dostupná na XP a Vistách. Proto na těchto operačních systémech nepůjde ani nejnovější Steam.

Nejstaršími Windows, na nichž bude přístupná vaše oblíbená knihovna her se všemi funkcemi, jsou rázem nově Windows 7. Valve nicméně dle svých statistik uvádí, že se změna dotýká marginálního množství hráčů, přibližně jednoho procenta ze všech registrovaných uživatelů. Ti si navíc nadále budou moci zahrát své hry, jen pro ně bude klient v určitém ohledu omezený.

Magazín WCCFTech nicméně připomíná, že se nejedná o první významný program, který XP a Visty nechává s počátkem roku za svými zády. Ke stejnému kroku se odhodlali zástupci tuzemské společnosti Avast se svým stejnojmenným antivirovým programem. Holt máme před sebou třetí dekádu tohoto století a tisíciletí, doba pokročila a je potřeba jít dál...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama