Chuchel od Amanita Design změnil vizáž
i Zdroj: Amanita / Chuchel press kit
Novinka Chuchel od Amanita Design změnil vizáž

Chuchel od Amanita Design změnil vizáž

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 12. 2018 13:35 61
Reklama

Chuchel chytil za srdíčko hráče u nás i v zahraničí. Světoznámého hrdinu stejnojmenné hry od tuzemského studia Amanita Design zajisté není třeba představovat. Chuchel se nicméně stal také terčem kritických článků. V nich se neřešila kvalita hry, nýbrž samotná podoba hlavního hrdiny.

Chuchvalec vlasů, prachu a dalšího bordelu totiž podle těchto článků připomíná takzvanou „blackface”, americkou divadelní karikaturu z 19. století. V Amanita Design se rozhodli Chuchlovu vizáž vcelku zásadně změnit, aby podobným nařčením předešli.

„Kvůli zásadním rozdílům v kultuře a historii mezi střední Evropou a dalšími regiony jsme nezvážili možnost, že by mohl být Chuchel spojován s „blackface”, divadelním rasovým stereotypem, který se objevil ve Spojených státech amerických v 19. století,” vysvětluje české studio na Twitteru. „Chtěli bychom se upřímně omluvit každému, kdo byl originální podobou Chuchla uražen. Jako tým mírumilovných kreativních lidí jednoduše nechceme, aby byla jakákoliv z našich postav byť jen vzdáleně spojována s rasismem nebo kteroukoliv jinou formou nesnášenlivosti.”

Všichni si tedy budeme muset zvyknout na Chuchlovu novou vizáž. Změny můžete posoudit třeba v traileru, který v Amanita Design již stihli přepracovat. Co na nového Chuchla říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama