Proč byly zrušeny DLC pro Final Fantasy XV
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč byly zrušeny DLC pro Final Fantasy XV

Proč byly zrušeny DLC pro Final Fantasy XV

Martin Nahodil

Martin Nahodil

18. 12. 2018 09:19 4
Reklama

Je to jen pár týdnů od chvíle, kdy Square Enix opustil velmi známý tvůrce, který stál u zrodu jedné z největších RPG sérií. Řeč je o Hadžime Tabatovi, který se staral o Final Fantasy. S jeho odchodem a založením vlastního studia ale byla zrušena DLC, která byla v přípravě pro patnáctou hlavní hru série. V jednom z posledních interview nám osvětlil, proč k tomu vlastně došlo.

Final Fantasy XV nemělo vůbec špatné recenze. Zatímco hlavní příběh se zaměřoval na prince Nocta, v DLC se vývojáři věnovali ostatním postavám. V prvních třech přídavcích tak byl rozvinut příběh Gladiola, Prompta a Ignise. Chtěli se dostat i k dalším charakterům jako je Ardyn Izunia nebo Lunafreya a další. Nakonec to ale celé skončí s Ardynem.

Tabata řekl, že důvodem jeho odchodu ze Square Enix je zkrátka to, že po tolika dlouhých letech už nebyl tak motivovaný, aby se sérii věnoval stejně jako dřív. Odejít měl ale původně až poté, co se dokončí i zbývající DLC. Nakonec se ale od týmu odloučil o něco dřív a následkem bylo jejich zrušení.

To, že Square Enix následně všechna DLC zrušil, Tabatu hodně zklamalo. Chtěl, aby hráči měli možnost vidět to, co v jeho bývalém týmu celou tu dobu vznikalo. Alespoň že se ještě dostane na Ardyna. O ostatních příbězích ale už velmi pravděpodobně nikdy neuslyšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama