Jaký byl Alien Isolation s 3rd person pohledem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaký byl Alien Isolation s 3rd person pohledem

Jaký byl Alien Isolation s 3rd person pohledem

David Plecháček

David Plecháček

18. 12. 2018 11:12 11
Reklama

S Vetřelcem jsou v posledních dnech samé mrzutosti. Jeho odhalení na The Game Awards jsme brali jako hotovou věc, a nakonec o něm nepadla ani zmínka. Ani drobný teaser se neukázal. A když už jsme si chtěli před Vánoci připomenout Isolation v Dohrajte s námi, Halo stále ještě nemáme za sebou. Nu což, musíme si zlepšit náladu jinak.

Opět nám k tomu dopomůže skvělé Alien: Isolation z roku 2014. Perfektní horor se hráčům vepsal do paměti, ale ani tak dosud žádné pokračování nepřišlo. Hra dokázala perfektně vtáhnout do děje a navodit ten správný pocit tísnivé atmosféry, a to mimo jiné také díky first-person kameře. Dnes si těžko dokážeme představit, že by se v tomto ohledu mělo něco změnit, nebo že by se v minulosti počítalo s pohledem ze třetí osoby. A přece.

Ukázalo se totiž, že Creative Assembly původně zamýšleli vytvořit hru právě s pohledem zpoza hráče. Tato informace se ve světě objevila už v roce 2015, kdy původní ranou verzi své hry prezentovali sami vývojáři na akci GDC, ale na YouTube kanálu NeoGamer se až teď objevily záběry, jak Alien původně vypadal.

Prototyp, o němž hovoříme, nesl kódové označení Alien Year Zero. Demo využívalo dynamické nasvícení scény, aby byla hra dostatečně klaustrofobická. Imerzi ale pohled ze třetí osoby ale nijak nesvědčil, tak se posléze studio rozhodlo k přechodu do first-person kamery. Ostatně na videu si můžete porovnat obě verze najednou, a částečně se namlsat i na to, co nás čeká začátkem příštího roku.

A bohužel pro vás máme jedno oznámení – pokud jste se dnes těšili na Dohrajte s námi, kde by Halo definitivně předalo štafetu dále, bohužel vás musíme zklamat. Dnešní vysílání musíme přesunout na neurčitou. Jakožto náhradu si ale dáme zítřejší Parkitect, to kdybyste se po vetřelci museli trochu uklidnit, tak jako my.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama