Hráči přes My PS4 Life zjistili počty her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hráči přes My PS4 Life zjistili počty her

Hráči přes My PS4 Life zjistili počty her

David Plecháček

David Plecháček

18. 12. 2018 10:48 5
Reklama

Služba My PS4 Life, o níž jsme psali včera, nám dělá radost. A trochu i vrásky na čele. Na jedné straně se mezi sebou rádi pochlubíme o tom, kolik času trávíme s hrami, ale příliš nerozumíme tomu, proč nejsou statistiky dostupné normálně. Odpověď není jednoduchá, ale nadneseně řečeno Sony už teď ukázalo více, než mělo.

Na internetu se totiž objevil seznam her s počtem hráčů, kteří si daný titul na PlayStationu 4 pořídili. Nejedná se přitom o chybu nebo o data, která by někdo někde doloval a nyní je využil, ale jednoduše o „funkci“ výše zmíněného My PS4 Life. Že jste si ničeho takového nevšimli? Skutečnost samozřejmě není tak očividná, ale lehkou matematikou lze tento seznam her opravdu sestavit. Stačí jen využít dat od hráčů, kterých teď bude plný internet.

Za všechno můžou trofeje. My PS4 Life totiž explicitně prozradí váš nejraritnější achievement, spolu s tím, kolik dalších hráčů jej získalo. Takto se například někomu stalo, že zjistil, že trofej „Photo Bomber“ u Falloutu 76 získalo celých 33 764 hráčů. A nyní trochu matematiky – v PSN totiž můžete zjistit to samé číslo v procentech, jinými slovy, Photo Bomber má 8,3 % hráčů. Hráčů, kteří si Fallout koupili. Ups!

Pokud zůstaneme u příkladu Falloutu 76, dojdeme k tomu, že hru si na konzoli od Sony pořídilo lehce přes 400 tisíc hráčů. To není mnoho, a pravděpodobně se jedná o číslo, o kterém by se Bethesda nikde nezmiňovala, natož, aby se jím chlubila. Ani nemusela, její karty totiž na stůl vyložila společnost Sony, stejně tak jako u všech dalších her, které nabízí.

Takže Black Ops 4 má 9 milionů hráčů, Red Dead Redemption 2 6 milionů, Detroit 2,4, Andromeda 2,2, a mohli bychom pokračovat. Deus Ex: Mankind Divided 4 miliony, Dirt 4 745 tisíc, Doom 3,9 milionu, F1 2017 necelý milion, a tak dál, a tak dál. Má to ale háček, hned dva. Jednak, data nejsou stoprocentně přesná, respektive u her, které vyšly na konci listopadu, nemusí být pro dnešní den relevantní – to je například případ Falloutu, RDR2 a dalších, kdy se reálně můžeme bavit o vyšších cifrách, jelikož data jsou platná pro listopad. Tou druhou je, že ne všichni si hru museli koupit. Do hry v tomto případě vstupuje bazarové překupování her, ale třeba také PlayStation Plus – to je pro změnu případ Deus Ex: MD nebo Destiny 2 a dalších. A to nepočítáme víkendy zdarma a jiné nabídky, které data ovlivňují.

Celý seznam, v němž je prozatím 60 her, naleznete pod tímto odkazem. Některé hry vás možná překvapí, ať už negativně či pozitivně, k některým se můžete dopočítat i vy sami. Každopádně se z drobnosti stává poměrně zajímavý nástroj, a čert ví, co ještě ukrývá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama