Discord bude k vývojářům velkorysý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Discord bude k vývojářům velkorysý

Discord bude k vývojářům velkorysý

Filip Švácha

Filip Švácha

17. 12. 2018 12:18 3
Reklama

Už to tak vypadá, že skoro každý chce mít svůj vlastní herní obchod. K zaběhlým hráčům na trhu, Steamu, GOGu, EA Originu a Battle.netu se letos přidává ještě Epic Games Store a Discord Store. Pro nás konzumenty to je samozřejmě skvělá situace. Jen ať se o naše těžce vydřené peníze musí zápolit. Co to ale bude znamenat pro samotné prodejce?

Epic Games se svým obchodem plánují dát vývojářům až 88% zisků z prodeje, což je velmi velkorysé. Zástupci Discordu k tomu mají také co říct a ze zisků z prodeje her budou autorům dávat dokonce 90%. Je velmi očividné, že tímto krokem určitě útočí na svého největšího rivala Steam, který obvykle nabízí 70%. Discord tedy z původně komunikační platformy míří mnohem výš a když vezmeme v potaz, že ho vyzkoušelo už přes 200 milionu uživatelů, tak jistý potenciál k tomu má.

„Mluvili jsme s množstvím vývojářů a hodně z nich mělo pocit, že obchody si nezaslouží těch 30% z prodejů, které si normálně berou“ stojí na blogu Discordu. „Vypadá to totiž tak, že distribuovat hry v roce 2018 nestojí 30% z výdělků. Provedli jsme výzkum a zjistili jsme, že můžeme vytvářet nástroje pro vývojáře, pomoci je provozovat a zároveň dát tvůrcům většinu ze zisků“ ještě doplňují.

Discord Store je navržen tak, aby ho mohli používat jak velká studia, tak třeba i jednočlenné týmy. Zbylých 10% prý půjde na údržbu obchodu. Prý se dokonce budou snažit těch 10% snížit. Ovšem i přes tyto pozitivní zprávy bude určitě těžké se Steamem soupeřit. Ten má momentálně přes 100 milionů uživatelů, z nichž jich je denně připojeno tak kolem 10 milionů. To už je vskutku pořádná porce lidí. Je to jednoduše mnohem zavedenější pojem.

A co si myslíte vy? Budou tyto dva nové obchody mít nějaký větší vliv na samotnou strukturu trhu, nebo se podle Vás Steam a ostatní nemají čeho bát? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama