Exkluzivitám Nintenda se nebývale daří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Exkluzivitám Nintenda se nebývale daří

Exkluzivitám Nintenda se nebývale daří

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

16. 12. 2018 15:30
Reklama

Konzoli Nintendo Switch se výborně daří a stejně tak i jejím exkluzivním hrám. Nejen, že se Switch stal ideálním domovem pro řadu nezávislých her, ale úspěch sklízí samozřejmě i velké first-party tituly, především The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey a Mario Kart 8 Deluxe. Přesto ale asi každého překvapí fakt, že každou ze zmíněných her si v Americe pořídila více než polovina majitelů Switche.

To je v konzolovém světě naprosto nevídané, a i když známe prodejně úspěšnější exkluzivní hry, žádné z nich se nedařilo tak dobře v poměru k počtu prodaných kusů hardwaru, na kterém vyšly. Úspěch zmíněné trojice opět dokazuje, že pro Nintendo jsou jejich first-party hry naprosto klíčové a vzhledem k ne tak obsáhlé knihovně her oproti konkurenčním platformám, dokážou být takzvanými "system sellery".

Pokud byste chtěli namítat, že prodeje v Americe nemusí nutně korespondovat s těmi ve zbytku světa, věřte, že ani celosvětově se údaje nijak výrazně neliší. Ve chvíli, kdy bylo na trhu zhruba 23 milionů prodaných Switchů, bylo Odyssey se 12 miliony nejprodávanější hrou pro tuto platformu. V těsném závěsu se drží Mario Kart 8 a třetí nejúspěšnější hrou je aktuální Zelda se zhruba jedenácti miliony.

Za zmínku určitě stojí i fakt, že tyto výrazné tituly si pro sebe strhly naprostou většinu pozornosti a s výjimkou Splatoon 2, které se také velice dobře daří, jsou prodeje ostatních her zlomkové. S aktuálními želízky v ohni v podobě Pokémon: Let's Go a Super Smash Bros. Ultimate se ale Nintendo rozhodně nedostatku prodejních hitů obávat nemusí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama