Sandbox Hytale se inspiruje Minecraftem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sandbox Hytale se inspiruje Minecraftem

Sandbox Hytale se inspiruje Minecraftem

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 12. 2018 10:40 1
Reklama

Hytale prezentují Hypixel Studios jako sandbox RPG. Pokud by vám snad hra svým důrazem na kvádrový design připomínala Minecraft, nejste úplně vedle. Hytale totiž z Minecraftu skutečně vychází. Pokračuje ale vlastní cestou, na níž nabídne zajímavé úkoly, minihry a nástroje pro kreativní jedince.

Členové Hypixel Studios jsou známí především díky vlastním Minecraft serverům. Pozitivní zpětná vazba od návštěvníků a velká popularita vykřesaly myšlenku na vlastní hru. V roce 2016 oslovili Riot Games, zda by jim neposkytli cenné rady ohledně založení studia a vývoje vlastní hry. Autoři League of Legends mají taktéž své kořeny v komunitě moderů, kdo jiný by jim mohl lépe poradit. A skutečně zaťukali na ty správné dveře. Během rozhovorů si velmi rozuměli, což dokládá i fakt, že se Riot Games stali investorem hry.

Hra samotná staví na třech pilířích. Jednak nabídne procedurálně generovaný svět plný různých biomů, divoké fauny a flóry, kombinovaný s ručně vytvořenými lokacemi. Hráči se mohou stát udatným dobrodruhem, nebo třeba prostým farmářem. Kooperace s dalšími hráči je samozřejmostí. Kreativní režim zase umožní tvořit. K tomu bude možné využít celou řadu komplexních nástrojů. Posledním pilířem jsou minihry. Hráči se mohou zapojit do předem vytvořených, nebo si vymyslet vlastní. A protože vývojáři nezapomínají na své kořeny, nechybí ani podpora modifikací.

Zatím není známo, kdy by měla hra vyjít, Hypixel Studios ani neprozradili, zda půjde o free to play titul, nebo zda si za hru řeknou o nějaké peníze předem. Zatím pouze víme, že se hra chystá na PC a Mac. Co na ní říkáte? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama