TGA sledovalo dvojnásob diváků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka TGA sledovalo dvojnásob diváků

TGA sledovalo dvojnásob diváků

David Plecháček

David Plecháček

13. 12. 2018 15:06 11
Reklama

The Game Awards nejsou videoherní Oscaři, koncepce Geoffa Keighleyho je poněkud odlišná. Show staví kromě vyhlašování výherců i na množství odhalených titulů a trailerů. Je jedno, jestli jste byli zklamaní nebo naopak příjemně překvapení, nicméně pokud máte názor, zřejmě jste show sledovali. A nebyli jste jediní, podobných hráčů přibývá.

Autoři celé akce totiž před několika hodinami vydali své oficiální vyjádření, v němž kromě poděkování stojí i několik zajímavých údajů. TGA je rok od roku populárnější herní akcí, čemuž odpovídá sledovanost přenosů. Zatímco loni si k videoherním cenám našlo cestu přes 11 milionů hráčů, letos se číslo více než zdvojnásobilo. The Game Awards oslovilo až 26 milionů diváků po celém světě.

Úctyhodný výkon, uvážíme-li, že před dvě lety dosáhla sledovanost jen čtyřech milionů diváků. Procentuálně tak meziroční nárůst nebyl tak markantní, jako mezi lety 2016 a 2017, letošek v absolutních číslech nechává ale oba ročníky daleko za sebou. I díky YouTube a Twitchi – na druhé jmenované platformě totiž až 3300 autorů přes tento kanál přenášelo vysílání dále ke svým divákům.

Ostatně na Twitchi je letošní The Game Awards jedním z nejsledovanějších živých přenosů do tohoto data, a svá čísla Keighley a jeho tým zdvojnásobil i na YouTube. Ostatně zájem o TGA byl vyšší i při samotném hlasování, jehož se zúčastnilo přibližně o polovinu více hráčů.

„I po pěti letech je úžasné sledovat The Game Awards, jak stále roste, a to jak na domácí scéně, tak v zahraničí. Tyto výsledky ještě více dokazují, že náš digitalizovaný a netříštivý přístup sdílení naší show na více než pětačtyřiceti videoplatformách přináší výsledky a je správný, nehledě na to, že jím zvyšujeme zájem a vášeň pro videohry obecně,“ říká Keighley v tiskové zprávě. Nezbývá než popřát i další úspěšné roky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama