Epic se podělí o cross-platform technologii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic se podělí o cross-platform technologii

Epic se podělí o cross-platform technologii

Martin Nahodil

Martin Nahodil

13. 12. 2018 09:07 1
Reklama

Společnost Epic Games to za poslední rok rozjela opravdu ve velkém. To všechno je možné hlavně díky úspěchu Fortnitu, který se stále těší obrovské popularitě. Není to tak dávno, co spustili vlastní Epic Game Store, jehož cílem je konkurovat tomu největšímu gigantovi, který už dlouhá léta na digitálním PC trhu. Řeč je samozřejmě o Steamu. Už nyní na Epic Storu najdete pár titulů, které by rozhodně stály za hřích a na Steamu je nenajdete. Tím ale nekončí, tentokrát se jejich oznámení týká cross-platform hraní.

Rozhodli se, že se podělí o svoji technologii, která jim u Fortnitu umožnila propojit hráče na všech platformách. Aby ji mohli vývojáři z ostatních studií využívat, nemusí platit žádnou licenci. Pro všechny je dostupná zcela zdarma. Samozřejmě s jejím vývojem nekončí a v příštím roce se prý s dalším postupem možnosti cross-platformu ještě rozrostou.

“Fortnite běží na sedmi platformách, které mezi sebou bez problému spolupracují. Není tady nutnost být přihlášený ke konzoli. Můžete se přihlašovat skrz Facebook, Google, Xbox Live, PlayStation Network a Nintendo účet. K tomu je tady ještě náš Epic účet a mimo jiné je také možnost propojení s Twitchem,” uvádí Epic Games ve svém oznámení.

Počínání Epicu se nám v poslední době opravdu zamlouvá. Díky tomu, že si tuto technologii nenechají pro sebe, je šance, že se objeví mnohem více cross-platform titulů. První nástroje budou uvolněny během druhého čtvrtletí příštího roku. V tom následujícím by pak měla být dostupná většina této technologie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama