MOV: esport neignorujeme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MOV: esport neignorujeme

MOV: esport neignorujeme

Marek Selinger

Marek Selinger

11. 12. 2018 11:44 11
Reklama

Esport je již několik posledních let na strmém vzestupu, až se dokonce jednu dobu začalo spekulovat, že by se videohry mohly stát plnohodnotnou součástí nadcházejících Olympijských her. Veškeré naděje však na počátku září ukončil předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, který oznámil, že minimálně za jeho působení se esport na olympiádu nepodívá.

Nicméně herní byznys je živým organismem, stále se v něm něco děje, zákulisní jednání jsou na denním programu. Možná i proto byla otázka zařazení videoher do programu Olympijských her na stole i během nedávného summitu organizace, jenž se konal ve švýcarském Lausanne. Po jeho skončení vydal MOV závěrečnou zprávu, kde byla až překvapivě velká část věnována právě tomuto tématu.

Postoj organizace jako takové se nezměnil vůči násilným titulům, nicméně nově přichází v úvahu, aby bylo diskutováno o hrách z ranku „simulace“, tedy ty, co mají v předobraz v reálných sportech. Za příklad byly dány basketbal, hokej, tenis či fotbal. Právě v posledně jmenovaném případě by prvotní spolupráce dávala dle nás největší smysl, FIFA a MOV jsou největšími sportovními organizacemi v mezinárodním prostoru, navíc fotbal sám o sobě je nejpopulárnější sport na světě, byť v olympijském provedení je jeho význam značně utlumen.

Výsledkem dané zprávy tedy je, že Mezinárodní olympijský výbor neignoruje růst esportu, jedná se dle něj o nový trend zejména mladší generace. O případném zahrnutí některých esportových her (simulací) je nutné v budoucnu dále diskutovat.

Co na daný vývoj událostí říkáte vy, zamlouvá se vám představa, že by série FIFA, NHL či NBA byly součástí Her? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama