Glen Schofield opouští Activision
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Glen Schofield opouští Activision

Glen Schofield opouští Activision

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

11. 12. 2018 16:30 1
Reklama

Jméno Sledgehammer Games jistě znáte, a pokud ne, snad vám bude stačit, že právě tohle studio stálo za několika povedenými díly Call of Duty – jmenovitě Modern Warfare 3, Advanced Warfare a WWII.

Společnost byla v roce 2009 založena Michaelem Condreym a Glenem Schofieldem, přičemž oba dva se v tomto roce posunuli do vedoucích rolí Activisionu. Právě druhý jmenovaný se však v těchto dnech rozhodl pro překvapivý odchod.

Schofield neuvedl žádné konkrétní důvody, a tak se můžeme jen domnívat, co jej k tomuto kroku vedlo. Kromě klasické únavy z takřka desetiletého vývoje v korporátu, která je u vysoce postavených osob v herním průmyslu takřka pravidlem, nás však napadají jen případné neshody nad budoucím směřováním projektů Activisionu.

Tomu by nahrával i fakt, že Schofield na pozici u vydavatele vydržel jen pár týdnů (dle jeho oficiálního Linkedin profilu se k vydavateli posunul teprve v listopadu), z jeho twitterového vyjádření však necítíme žádnou žluč. Pro Gamespot pak potvrdil, že po zasloužené dovolené hodlá opět nastoupit do vlaku herního vývoje.

Schofield má za sebou slušnou kariéru – v devadesátých letech pracoval na titulech pro Atari 2600 a NES, po práci pro Crystal Dynamics a Visceral Games, kde mj. stál u zrodu Dead Space, pak spoluzaložil právě Sledgehammer Games. Věříme tedy, že i po pauze se o něj herní studia pobijí, a o práci nebude mít nouzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama