Romero oznámil nový projekt, megawad
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Romero oznámil nový projekt, megawad

Romero oznámil nový projekt, megawad

David Plecháček

David Plecháček

10. 12. 2018 15:19 4
Reklama

Opakovaně si klademe otázku: Stačí slavné jméno k tomu, aby byl ve světě o jejich vlastní hry zájem? Kolik herních velikánů po vydání se na vlastní dráhu narazilo. David Jaffe, CliffyB, Molyneux, ale našli bychom jich mnoho, možná ještě známějšího jména. Na staré dobré roky se snaží navázat John Romero s manželkou Brendou. ale něco nám říká, že neambicionálnost nového projektu je vlastně ta nejlepší možná cesta.

Novinka se jmenuje Sigil, ale není to nic jiného, než tzv. megawad pro původního Dooma z roku 1993. Původní Doom využíval soubory formátu WAD („Where's All the Data?“), z čehož vnikla odvozenina PWAD – totiž označení pro data vytvářená hráči jako add-ony. Megawad je jednoduše řečeno sbírka množství souborů od fanoušků, v tomto případě od manželů Romerových, který musí čítat minimálně 15 nových levelů.

To Sigil splňuje. Novinka, na kterou nás Romero lákal, je totiž devět singleplayerových map a devět map pro deathmatch. A to nejlepší, bude zdarma. Sigil vyjde přibližně v polovině února 2019, a jediné, co je k němu potřeba, je legální verze původní hry z roku 1993. Sigil nicméně přináší přidanou hodnotu v tom, že se jedná o duchovního nástupce čtvrté epizody, a začíná přesně tam, kde originál končí.

Ačkoliv se jedná o přídavek k již stávající hře, jméno Johna Romera stačí k tomu, abychom se dočkali speciálních edic. Budou dvě, obě vytvoří společnost Limited Run Games. Obě nabídnou hudbu metalové legendy Buckethead, včetně speciální skladby napsané jen pro Sigil, a cover Christophera Lovella, který v minulosti pracoval hned na několika metalových albech. Ani jedna z těchto věcí ve volně stažitelné verzi pochopitelně nebude.

A odtud se obě verze liší. Beast Box ve větším demonickém obalu za 3700 obsahuje 16GB flashku v podobě floppy disku s daty a bonusy, dva disky, jeden opět s daty megawadu a soundtrack od Bucketheada a behind-the-scenes informace, minci, sošku Johnovy hlavy napíchnutou na kůl, triko a nálepky, Standard Edition za 900 korun nabídne demonický „big box“, flashku, dva disky bez exkluzivních záběrů a dvě samolepky.

Předobjednávky budou dostupné pouze od 10. do 24. prosince, a Romero sám varuje, že jich je jen omezené množství. A i když vám do Vánoc nepřijdou, stejně jako ostatní si budete muset počkat do února, možná se jedná o hezký dárek, na jehož doručení se vyplatí počkat. Kdo si je pořídí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama