Daybreak Games musí propouštět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Daybreak Games musí propouštět

Daybreak Games musí propouštět

Filip Švácha

Filip Švácha

10. 12. 2018 14:29 3
Reklama

Je vždy nepříjemné, když se musí v jakémkoliv odvětví propouštět zaměstnanci a obzvláště v herním průmyslu. Tentokrát se to týká amerického studia Daybreak Games Company, které stojí za online akcí H1Z1. To už muselo propouštět v dubnu letošního roku, kdy také H1Z1 přešlo na free-to-play model. Jak se zdá, jejich projektu se moc nedaří. Napovídalo by tomu i nedávné zrušení H1Z1 Pro League, a to kvůli nedostatečné sledovanosti.

I když firma nezveřejnila přesný počet lidí, kteří budou muset odejít, zakladatel John Smedley napsal do už smazaného tweetu, že „70 lidí je hodně“. Daybreak Games poté potvrdili, že byli nuceni propouštět zaměstnance proto, aby „lépe pozměnili strukturu firmy kvůli lepšímu postavení do budoucna“. Je velmi zvláštní a i smutné, že firma se rozhodla propouštět právě v tento sváteční čas.

„Tento krok vyžadoval nějaké změny v organizaci a děláme maximum pro ty, kteří byli v těchto těžkých časech zasaženi. Zatímco zvyšujeme efektivitu a přerozdělujeme finance, zůstaneme soustředěni na podporu našich existujících her a vývoj nových titulů,“ stojí ve zprávě společnosti. Studio se původně jmenovalo Sony Online Entertainment a jejich sídlo je v San Diegu. Další pobočky se nachází v Austinu, Bostonu a Jižní Koreji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama