Plná verze DayZ vyjde již příští týden
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plná verze DayZ vyjde již příští týden

Plná verze DayZ vyjde již příští týden

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 12. 2018 15:12 6
Reklama

Zhruba před měsícem jsme informovali o skutečnosti, že DayZ, dlouho vyvíjený survival od Bohemia Interactive, vstoupil do bety. Mohlo by se zdát, že si vývojáři z českého studia vezmou na nějaký čas dovolenou, aby nabrali novou sílu. Studio si ale loni dalo malé předsevzetí – dokončit hru v roce 2018. Práce tedy zřejmě měli víc než dost. Nyní to však vypadá, že se jim skutečně podaří vydat hru ještě letos.

Že měli vývojáři plné ruce práce, není jen prázdné tvrzení, ale holý fakt. Hra s posledním updatem celkem zásadně změnila tvář. Upraven byl engine, možnosti ohledně stavění základny, umělá inteligence, vozový park, přibyla také možnost provozovat vlastní servery. Práce s optimalizací hry se vývojářům rozhodně vyplatila.

Počet aktivních hráčů ve hře se totiž zdvojnásobil, autoři jich evidovali přes čtyři miliony. Autoři následně pracovali na odstraňování chyb a vylepšování obsahu. V tomto ohledu si velmi pochvalují zpětnou vazbu od aktivních hráčů. Díky nim se jim povedlo mnoho chyb rychle ošetřit. Hra se zřejmě konečně posunula do finální fáze, studio totiž dnes oznámilo konkrétní datum vydání.

Verze 1.0 vyjde již ve čtvrtek 13. prosince v 19:00. Ještě nyní se prodává za 27.99 EUR, po vydání se cena vyšplhá na 37,99. Práce vývojářů však bude pokračovat i po vydání plné verze. Do hry bude přibývat nový obsah a funkce, začátkem příštího roku mohou hráči očekávat roadmapu s chystanými novinkami.

Přechod do plné verze se zatím týká pouze PC, verze pro Xbox zůstává stále v programu Game Preview. Jak je na tom plánovaný port na PlayStation 4, zatím není známo. Co na to říkáte? Vyzkoušíte si hru v plné verzi? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama