Unreal Tournament se nechystá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Unreal Tournament se nechystá

Unreal Tournament se nechystá

Filip Švácha

Filip Švácha

5. 12. 2018 13:39 8
Reklama

Existuje určitě velké množství hráčů, kteří by za pokračování Unreal Tournamentu dali nevím co. Vždyť poslední díl jsme měli možnost okusit v roce 2007 a to je tedy pořádná doba. Co se tedy s touto slavnou značkou od Epic Games děje?

V roce 2014 byl oznámen další Unreal Tournament, ale pokud ovšem nežijete v nějakém jiném časoprostoru, tak k žádnému vydání zatím nedošlo. Ve zprávě z roku 2016 nás studio ujišťuje, že hra je ve vývoji, je zábavná, ale bohužel ještě stále ani ne zdaleka dokončená. Co se tedy stalo? Jak to, že už po těch letech nemáme tento produkt ve výkladních skříních obchodů?

Mohla by k tomu napomoct zpráva ze září letošního roku, ve které jeden z manažerů Epicu zmiňuje, že zaměstnanci pracující na Unreal Tournamentu museli být požádáni, aby pomohli s Fortnitem. To vedlo k pozastavení práce na dalším Unrealu.

Můžeme tedy polemizovat, že hlavním důvodem je existence Fortnite. Tento experiment, který ze začátku ani nebyl battle royale, se stal obrovským generátorem finančních prostředků a tohoto úspěchu se tedy Epic chce logicky držet. Dnes jsme ale moudřejší a konečně jsme se dočkali nějakého vyjádření ze strany amerického vývojářů. Epic Games informačnímu portálu Variety potvrdili, že žádný Unreal Tournament se momentálně nevytváří. Zakladatel studia Tim Sweeney na dotaz, co se touto značkou bude dít dál, říká: „Unreal Tournament zůstane v obchodě, ale aktivně se na něm nepracuje. Nedávno jsme začali spolupracovat s GOG, abychom tam dostali naše staré hry, a v této snaze budeme pokračovat i nadále.“

A co vy? Jste rádi, že tu máme Fortnite, nebo se měli raději zaměřit na Unreal Tournament? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama