Mijazaki o odkazech na Bloodborne v Déraciné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mijazaki o odkazech na Bloodborne v Déraciné

Mijazaki o odkazech na Bloodborne v Déraciné

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 12. 2018 14:47 6
Reklama

Klidně si mě nařkněte z nadměrného fanouškovství, ale Bloodborne dle mého názoru patří mezi nejlepší exkluzivní tituly pro PlayStation 4. Počin studia FromSoftware zanedlouho oslaví čtvrté narozeniny a mezi hráči se samozřejmě dlouhodobě spekuluje o možném pokračování.

Tyto úvahy opět rozdmýchal VR titul Déraciné, VR adventura, skrz níž studio vstoupilo do dosud neprozkoumaného žánru. Déraciné sice na první pohled s předchozí tvorbou Mijazakiho týmu nijak nesouvisí, přesto se v ní ale objevily easter eggy, které přímo poukazují na Bloodborne. No a od tohoto faktu je už jen krůček k myšlence, že by jejich přítomnost mohla být náznakem chystaného nového dílu.

Šéf studia a duchovní otec Souls série a Bloodborne Hidetaka Mijazaki na toto téma narazil v rozhovoru pro španělský web Xataka. Jeden z fanoušků položil otázku, zda nemocná dívka Yulia z Déraciné, její hračky, knihy a také přátelé jménem Laurent a German jsou odkazem na Bloodborne a zda třeba celý děj Bloodborne náhodou není snem dívky v deliriu.

Mijazaki odvětil, že přesně takové konverzace se vedly ve tvůrčím týmu. Na druhou stranu je ale podle něj třeba mít na paměti, že se jedná o easter eggy, které samy o sobě nemají být indikací Bloodborne 2. On i celý tým Bloodborne milují a proto do Déraciné takové odkazy vložili. Ani Mijazaki ale dle svých slov není v pozici, aby o potenciálním pokračování akčního RPG mohl hovořit. 

Jak jste na tom vy? Přáli byste si pokračování, nebo, stejně jako já, považujete vyprávění za uzavřené a raději byste viděli síly FromSoftware upřené k novým značkám a projektům, jako je třeba blížící se Sekiro: Shadows Die Twice? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama