Epic Games Store chce konkurovat Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic Games Store chce konkurovat Steamu

Epic Games Store chce konkurovat Steamu

Martin Nahodil

Martin Nahodil

5. 12. 2018 09:41 15
Reklama

Když už si některá z velkých firem vytvoří vlastního klienta pro PC, tak s tím ve většině případů přichází i jejich vlastní e-shop. Do těchto vod se vydává i Epic Games se svým obchodem. Očividně to myslí vážně, protože jejich hlavním cílem je konkurovat Steamu.

Brzy se jeho brány otevřou pro všechny herní vývojáře a hlavním lákadlem, proč by měli zamířit na Epic Games Store, je větší výdělek. Zatímco Steam si z výdělků nechává 30 %, s Epic Games se budou vývojáři muset podělit pouze o 12 %. Také odpadá nutnost dávat další část výdělku, pokud je k vývoji využit Unreal Engine, protože vlastníkem této technologie je právě Epic Games.

Je to jen pár dní, co Steam změnil svoji politiku ohledně poplatků pro tvůrce a podle některých spekulací je to reakce právě na spuštění Epic Games Store. Moc pravděpodobné nám to ale nepřijde. Jestli chtějí konkurovat takovému velikánu jako je Valve, tak do toho budou muset pořádně šlápnout. Není to poprvé, co se někdo snaží vyrovnat Steamu, ale jak už dobře víme, všechny pokusy zatím byly neúspěšné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama