Filmové Gearsy mají nového scénáristu
i Zdroj: Microsoft
Novinka Filmové Gearsy mají nového scénáristu

Filmové Gearsy mají nového scénáristu

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2018 13:33 2
Reklama

Gears of War možná není tou nejstěžejnější značkou Microsoftu, nicméně stále budí zájem. Ukázala to letošní konference na E3, ukázaly to zprávy odkazující na novou hlavní hrdinku pátého číslovaného dílu, a také to prezentuje chystaný film, o jehož plánech víme od roku 2016. Přípravy ale poněkud drhnou.

Loni se objevila informace, dle níž měl scénář vytvořit Shane Salerno. Ten kromě původní značky od Microsoftu chystal všechna pokračování Avatara, a v minulosti sepsal scénáře k filmům Drsnej Shaft, Vetřelci vs. Predátor 2 nebo Divoši. Magazín The Wrap nicméně nově uvedl, že novým scénáristou je F. Scott Frazier.

Zpráva nijak neuvádí, zda Microsoft původní plány seškrtal nebo je Frazier pouze rozšiřuje a z práce Salerna vychází, nicméně zbylá, dříve uvedená jména u projektu zůstávají – včetně producentů Dylana Clarka, Scotta Stubera a samozřejmě Roda Fergussona ze studia The Coalition, které má sérii pod svými křídly.

Frazier nicméně ve svých zádech nemá žádné silné reference. Jedinými scénáři, které vytvořil, byly k průměrným snímkům Kódované vysílání, Srážka a xXx: Návrat Xandera Cage. Již dříve ale byl spojován se snímkem Metro 2033 na základě knižní (a posléze herní) předlohy Dmitryje Glukhovského, nově by měl napsat scénář ke snímku Mistborn: The Final Empire na základě knih od Brandona Sandersona (česky vyšla první pod názvem Mistborn: Finální říše).

Zároveň se ale jedná o člověka, který se podílel určitým způsobem i na několika videohrách. V roce 1997 to byla Granstream Saga, o šest let později Fairly Odd Parents, v roce 2004 šlo o Hot Wheels: Stunt Track Challenge, a v roce 2007 o Tetris Evolution. Ani v jednom případě však nešlo o výrazné pozice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama