Další retro tentokrát navazuje na staré Zeldy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další retro tentokrát navazuje na staré Zeldy

Další retro tentokrát navazuje na staré Zeldy

David Plecháček

David Plecháček

29. 11. 2018 13:08
Reklama

V poslední době se často hovořilo o Zeldě. Nebylo to poprvé, kdy se spekulovalo nad tím, že by mohl vzniknout další díl do rozvětvené série, a tato varianta je opět na stole ve chvíli, kdy se ukázalo, že Skyward Sword novým dílem nebude. Na druhou stranu, když už je řeč o Zeldě, bychom mohli představit projekt, který z ní vychází.

Jen nevychází z žádných modernějších dílů, ať už by mělo jít o Breath of the Wild, nebo spekulovaném portu z Wii v podobě Skyward Sword, nýbrž ze Zeld, které vyšly v hluboké minulosti v éře 8bitů například na legendární konzoli NES. Novinka se jmenuje Dawnthorn, s Nintendem nemá nic společného, ale jednu z nejslavnějších herních sérií replikuje.

Tisková zprávy vyloženě hovoří o gameplayi, který se tehdejším Zeldám podobá, nebo se podobá sérii Startropics nebo ne tak rozšířeným hrám jako Link's Awakening z Gameboye a The Adventures of Lolo. Ale vystačíme si se Zeldou. Dawnthorn nicméně vylepšuje soubojový systém, klade důraz na prozkoumávání světa a hledání secretů, stejně tak jako na odhalování mystérií.

Nechybí ani příběh, jenž se věnuje hrdinovi, který přichází do cizích zemí, kterým chce nabídnout svou sílu k zahnání zla a odvrátil tak zkázu, která celému světu hrozí. Nic revolučního, na druhou stranu nás ale novinka možná ve svých 12 až 15 hodinách překvapí. Měla by vyjít na jaře příštího roku, prozatím pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama