Shenmue III vybralo přes 7 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue III vybralo přes 7 milionů dolarů

Shenmue III vybralo přes 7 milionů dolarů

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 11. 2018 10:56
Reklama

Kultovní série Shenmue se letos po dlouhých letech spekulací dočkala nepříliš vydařených remasterů prvních dvou dílů pro současné generace konzolí, fanoušci nejspíš přeci jen mnohem nedočkavěji vyhlížejí příchod regulérního nového pokračování. To má za sebou veleúspěšnou kampaň na Kickstarteru.

Shenmue III bylo oficiálně oznámeno na konferenci Sony během E3 2015 a setkalo se s naprosto rekordním úspěchem. Původně požadované dva miliony dolarů totiž projekt získal za pouhých 9 hodin od spuštění kampaně. Na Kickstarteru hra nakonec vybrala přes šest milionů dolarů, další peníze ale vývojáři získali skrz vlastní crowdfundingovou platformu. Celkem se Shenmue III podařilo od fanoušků vybrat působivých 7 179 510 dolarů, na tuto částku se složilo 81 087 lidí.

O vývoj se starají společnosti Neilo a YS Net, vydání si vzal na starost Deep Silver. Na projektu se podílí hned několik klíčových osobností vývoje prvních dvou dílů, kromě duchovního otce Jú Suzukiho je nutno zmínit i hlavního programátora prvního Shenmue Takešiho Hiraje, scenáristu Masahira Jošimota nebo designéra Kendži Mijawakiho.

V červnu loňského roku jsme se dozvěděli, že se vydání odkládá na druhou polovinu roku 2018. Ani tento termín ale vývojáři nestihli a letos na jaře oznámili, že k vydání dojde až v roce 2019. Na letošním Gamescomu pak prozradili i konkrétní datum vydání, které připadá na 27. srpna 2019. Hra vyjde na PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama