Milion hráčů si našlo cestu k Yooka-Laylee
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Milion hráčů si našlo cestu k Yooka-Laylee

Milion hráčů si našlo cestu k Yooka-Laylee

David Plecháček

David Plecháček

26. 11. 2018 14:29
Reklama

Před časem, a není to tak dávno, hned několik projektů vzbuzovalo naději. Naději, že se vrátí slavné hopsačky podobné těm z přelomu tisíciletí. Remake Ratcheta & Clanka byl jako z jiného světa, k tomu studio Playtonic chystalo novou dvojici Yooka a Laylee, a nic nenasvědčovalo tomu, že čest žánru bude zachraňovat remasterovaný Crash a dráček Spyro.

Už Yooka-Laylee ukázalo, že krásný vizuál a nápaditá dvojice nemusí znamenat samozřejmý úspěch. Playtonic v určitém ohledu narazili a často jim bylo vytýkáno, že to, co by stačilo ještě před 15 lety, dnes nestačí. Poté, co hra v dubnu loňského roku vyšla, se o ní párkrát ještě hovořilo v souvislosti s chystaným portem na Nintendo Switch, ale nic nenasvědčovalo tomu, že hra ve finále nezapadne mezi šedý průměr.

Z něj možná nijak nevybočuje, ale Switch taktéž dopomohl k tomu, aby o hru projevili zájem i další. Možná, že se někteří spokojili s tvrzením „na cestách dobré“ a roztomilou ještěrku a netopýra si přidali do knihovny i přes rozpačitá hodnocení. V součtu si cestu k nesourodým parťákům našlo cestu přes milion uživatelů. Milníkem se pochopitelně pochlubili samotní autoři ze studia Playtonic.

„Velký dík od nás ze studia Playtonic patří vám všem, a to alespoň v podobě fotografie toho nejlepšího sedmačtyřicátníka, Keva Baylisse, a jeho kolegů,“ stojí v příspěvku na Twitteru. A navíc autoři nezahálejí. O nových projektech nevíme, ale ukázalo se, že stále Yooku a Laylee hodlají podporovat. Do hry se chystá 64bitový režim, který přemění hru v něco, co by mohlo vyjít třeba na legendárním N64. Třeba tak leckteré chybičky přehlédnete...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama