Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu

Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 11. 2018 19:00
Reklama

Časy se mění, mladí už nejsou mladí a některé herní značky sotva poznáváme. Posledním příkladem tohoto nevyhnutelného trendu je společnost Blizzard, která svým fanouškům den co den přidělává stále hlubší vrásky. Naštěstí je tu ale Geoff Keighley a jeho opečovávané dítko Video Game Awards, které slibuje skvělou show, rekapitulaci uplynulého herního roku i odhalení dat vydání. A své fanoušky si hýčká i Sony. V listopadu naposledy si připomeňme, co jsme se dozvěděli v uplynulých sedmi dnech.

BLIZZARD A BUDOUCNOST

Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu
i Zdroj: Hrej.cz

Herní kult s názvem Blizzard Entertainment už dávno nevyvolává ve hráčích to správné, vzrušené chvění, jako v dobách největšího rozkvětu značky Warcraft. Americkou společnost od roku 2008 zastřešuje Activision, zlatá žíla World of Warcraft ale pomalu ztrácí předplatitele a nejčerstvější oznámení pokračování populárních sérií se také nesetkávají s příliš pozitivní odezvou. Mobilní zástupce série Diablo s podtitulem Immortal vyvolal na internetu doslova lavinu negativních reakcí, zastínila tak i neoficiální zjištění, že Blizzard někde v pozadí kutí regulérní čtvrté Diablo. A to není všechno…

V době rušení expanzí pro třetí díl totiž stál vývoj série na rozcestí. Původně mohla být čtyřka podstatně odlišná od svých předchůdců. Izometrickou řezničinu měl nahradit pohled z třetí osoby a hratelnost bližší populární sérii Souls. Problematický vývoj a pověstná škatulata ve studiu ale osud projektu Hades značně komplikovala. Společnosti se nakonec experiment znelíbil natolik, že od něj v roce 2016 dala ruce pryč úplně. To nicméně znamená, že se Blizzard vrátil k osvědčenému Diablo stylu a chystá klasické pokračování. Temnější, drsnější, větší, lepší.

Vedle zmíněného mobilního Diabla se chystá celá řada dalších mobilních novinek známých značek. Asi nejpodivněji zní kombinace světa Warcraft a hratelnosti Pokémon GO. Po kapesních příšerkách, Harry Potterovi a, ehm, papežích tím na sběratelský trend navazuje další brand. Opět se nejedná o žádné oficiálně potvrzené informace a Blizzard má s rušením spekulovaných projektů velmi bohaté zkušenosti. Svého Arthase by si ale jistě chtěl chytit každý.

Obsáhlý insight článek, který sloužil jako zdroj předchozích zpráv, navíc leccos vypovídá o aktuálních poměrech ve společnosti. Blizzard dosud operoval v zásadě svoboně, nezávisle na svém majiteli, který zatím v poklidu dojil značku Call of Duty. Především díky nepříliš opatrnému hospodaření s financemi je ale svobodným dnům konec. Hry teď mají vydělávat, vydělávat a vydělávat. Ještě více, než kdy dříve. Nehodí se proto absence monetarizace tradičního Diabla a z toho plyne změna přístupu k pekelné značce. Jednotlivé tituly studia se navíc vyvíjí dlouhé roky, spoustu peněz Blizzard utopil ve zrušeném projektu Titan a vyjma bombastického Overwatche se jim poslední dobou příliš nedaří.

Kam Blizzard po nové cestě dospěje zůstává otázkou. Věříme ale, že se ke svým fanouškům zády neotočí.

GAME AWARDS PŘINÁŠÍ…

Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu
i Zdroj: Hrej.cz

Udílení cen The Video Games Awards postupem času nabírá na důležitosti. Z každoroční skromné oslavy konce herní sezóny se stala událost blížící se úrovni některých herních veletrhů. Vedle ocenění nejlepších her, tvůrců a hráčů uplynulého roku tak přináší i zajímavá odhalení. Letošní ročník by měl být ještě nabitější než ten loňský. Těšit se mohou především majitelé PlayStation 4, show totiž přinese odhalení dat vydání některých očekávaných titulů. A to rovnou těch největších ryb, konkrétní cifry se připíší k samurajské akci Ghosts of Tsushima, kreativnímu sandboxu Dreams a především záhadami obestřenému hitu z pera mistra Hidea Kodžimy, Death Stranding.

Pravděpodobné je i jedno z několika oznámení úplných novinek, které má VGA přinést. Rozroste se rodina her s kultovními Vetřelci. Různé náznaky dávají dohromady mozaiku, ze které lze poměrně snadno vyčíst, že tým Cold Iron Studios kutí titul s názvem Alien: Blackout. Poslední dva zástupci značky nemohou být odlišnější. Zatímco Aliens: Colonial Marines byla naprosto katastrofální, zastaralá a bezmyšlenkovitá akční FPS, Alien Isolation děsil jako nesmírně povedený, intenzivní a komorní horor.

DISKY JSOU PASÉ

Co týden dal: Tanec s ďáblem Blizzardu
i Zdroj: Hrej.cz

Aktuální generace konzole Xbox zatím nabízí tři různé modely, i když ten úplně původní už patří spíše do historických kronik, než regálů obchodů s elektronikou. Na začátku příštího roku by ale řady Xboxů mohl rozšířit nejmladší a nejlevnější bratříček. Dle webu Thurrot bude čtvrtý Xbox One postrádat diskovou mechaniku, což jeho cenu značně stlačí, současné spekulace hovoří o velice laskavé ceně 200 dolarů. Preference digitální distribuce s sebou nese všechny možné klady i zápory, spekulovaná novinka zároveň může naznačovat budoucí vývoj celé konzolové divize Microsoftu. Čeká nás už během příští generace doba bezplacková?

Nejen hrdinové série Diablo se vydávají do bojů se zplozenci pekla. I my jsme se v rámci šestisté šedesáté šesté epizody hPodu vypravili do pekla. V silné sestavě a s Diablo svíčkou poklidně plápolající a zapáchající u našich nosů. Intoxikaci jedovatými výpary jsme přežili, čeká na nás další týden novinek a zpráv a jsme si jisti, že se k nám rádi připojíte. Tak i v prosinci Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama