H1Z1 Pro League končí v polovině sezóny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka H1Z1 Pro League končí v polovině sezóny

H1Z1 Pro League končí v polovině sezóny

Filip Švácha

Filip Švácha

23. 11. 2018 11:15 2
Reklama

Každá větší onlinová hra má dnes svojí esportovou ligu. Ať už jde o Overwatch, Call of Duty nebo třeba League of Legends, lidé se rádi dívají, jak hrají profesionální hráči a zároveň to celé přispívá ke zviditelnění daného titulu. To samé si zřejmě říkali i tvůrci H1Z1.

Ovšem ne vždy se to jak se zdá povede. Bohužel totiž došlo k tomu, že v půlce sezóny, tedy po necelých šesti měsících, byla jejich liga úplně zrušena. To znamená, že není naplánováno ani žádné další pokračování. A to není vše, momentálně došlo k ukončení veškeré spolupráce s esportovými týmy.

Hlavním důvodem přerušení jsou finanční problémy a zpožděné platby jednotlivým organizacím. Patnáct celků si mezi sebe mělo rozdělit šest milionů dolarů, ale platby nedorážely včas a týmy nakonec neměly jak platit svým hráčům. Část z nich své svěřence dokonce vyplácela ze svých prostředků. Zástupce americké organizace Twin Galaxies Jace Hall, která se tímto druhem sportu zabývá, serveru Polygon sdělil, že liga neskončila z důvodu opožděných plateb.

Po boku Fortnite a PUBG je H1Z1 dalším battle royale projektem, který se chtěl na poli esportu prosadit, ale na rozdíl od konkurence se to šeredně pokazilo. V říjnu 2017 byl podle Steamu aktivních třicet jedna tisíc hráčů, ale letošní říjen byl razantně slabší, hrálo totiž pouze dva a půl tisíce osob.

I když soutěž na konci dubna 2017 debutovala na americké televizní stanici CW Network, její sledovanost nebyla nijak ohromující. Vrcholem je podle mezinárodní sportovní televize ESPN pouze necelých osm tisíc diváků. Podle Halla je právě toto hlavním důvodem ukončení ligy.

Je tedy na místě si myslet, že nedostatečné množství diváků, což samozřejmě souvisí i s tím, kolik lidí se o hru aktivně zajímá a tedy ji hraje, zapříčinilo tento neslavný pád. A co Vy? Sledovali jste někdo H1Z1 Pro League, nebo jste se raději věnovali zcela jiné soutěži? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama