Valve ukončuje výrobu Steam Linku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve ukončuje výrobu Steam Linku

Valve ukončuje výrobu Steam Linku

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 11. 2018 10:54 11
Reklama

Ačkoli k hraní na PC neodmyslitelně patří klávesnice a myš, určitě mi dáte za pravdu, že někdy je prostě vidina rozvalení se na kanapi s ovladačem neodolatelná. Streamování obsahu z počítače do televize se dá řešit řadou způsobů, od prostého připojení HDMI kabelem až k sofistikovanějším bezdrátovým řešením, které nabízí třeba Nvidia Shield nebo Steam Link. Právě druhé jmenované nenápadné černé krabičky od Valve ale z trhu brzy zmizí.

Společnost Valve oznámila, že končí s produkcí Steam Linku. Produkt byl na trhu tři roky, k zahájení prodejů došlo v listopadu 2015 a zařízení se poměrně pravidelně objevovalo ve slevových akcích na Steamu.

Valve ve vyjádření zmiňuje, že zásoby Steam Linku jsou již vyprodány v Evropě a téměř vyprodány v USA. Ukončení produkce nicnémě neznamená, že by společnost na filosofii streamování her do jiných zařízení opustila. V budoucnu se ale bude věnovat rozšiřování Steam Link aplikace pro mobily, tablety a chytré televize.

Ta je v současné době dostupná pouze na Androidu. Osobně jsem ji testoval nedlouho po jejím launchi a fungovala velice uspokojivě, na Samsungu Galaxy Note 8 s připojeným gamepadem jsem si bezproblémově zahrál třeba Crashe Bandicoota nebo Kingdom Come. Využíváte Steam Link na televizi či v mobilních zařízeních? Jak jste s jeho fungováním spokojeni? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama