Xen v Black Mesa už na jaře. Jak vypadá?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xen v Black Mesa už na jaře. Jak vypadá?

Xen v Black Mesa už na jaře. Jak vypadá?

David Plecháček

David Plecháček

20. 11. 2018 12:30 6
Reklama

Uf, rekapitulovat vývoj fanouškovské remaku Half-Life by bylo na dlouho. V každém případě se v současnosti titul nazývající se Black Mesa zadrhl na jednom bodě, těsně před návštěvou světa Xen. Tým Crowbar Collective – jak jinak by se měl nazývat – má zbytek hry kompletní už poměrně dlouhou dobu, ale ne a ne ji dotáhnout do konce.

Na druhou stranu, když už jde o předělávku stařičké hry, kdy jindy přijít s novými informace, než na její narozeniny. Přesně tak, původní Half-Life slaví dvacet let, a zde si můžete připomenout, co vedlo ke statutu legendy, a jako narozeninový dárek mají lidé kolektivu páčidla nový trailer. Trailer, v němž se podíváme do milovaného a nenáviděného světa zároveň.

Xen vypadá v podání týmu úchvatně. Zatímco kdekoliv v základní hře snadno rozeznáte, kde právě stojíte, Xen vypadá jak z jiného světa a video v podstatě dokládá, proč to celé trvá tak dlouho. S ikonickou větou „Morning, Mr. Freeman, looks like you're running late“ nadepisují nový příspěvek, z nějž vyplývá, že Xen by měl na Steam dorazit ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Právě zbylá doba je zárukou, že výsledek bude stabilní, a především zábavný. „Jsme prakticky spokojení s každou částí Xenu, jak jsme ji vytvořili. Téměř vše vypadá a funguje tak, jak jsme zamýšleli. Ve zbývajícím čase tak budeme ladit detaily,“ stojí v oficiální zprávě. Z ní také vyplývá, že projít Xen bude časově náročnější, než v minulosti – a to výrazně. Počítejte přibližně se šesti hodinami, a nějaké k nim přičtěte, pokud budete svět prozkoumávat. „Xen je z velké části náš původní, nejedná se o pouhý remake,“ dodávají.

A je to vidět. Nemůžeme se dočkat – co vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama