"USA a cloud gaming nejdou dohromady"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "USA a cloud gaming nejdou dohromady"

"USA a cloud gaming nejdou dohromady"

Martin Nahodil

Martin Nahodil

20. 11. 2018 09:56 6
Reklama

Už několikrát jsme psali o tom, že v Japonsku si na Switchi můžete zahrát hry skrz cloudové technologie. Mezi dostupné tituly patří třeba Resident Evil VII nebo Assassin’s Creed Odyssey. Capcom se nedávno nechal slyšet, že se bude v budoucnu snažit rozšířit tyto možnosti i na ostatní trhy. Vyjádřil se k tomu i prezident amerického Nintenda Reggie Fils-Aime. Dle jeho názoru něco takového v USA nemůže fungovat.

“Je to velmi specifická záležitost pro Japonsko, především kvůli internetové infrastruktuře, která je v této zemi zavedena. Velmi kvalitní bezdrátové připojení. Hráči si mohou užívat hraní bez jakýchkoliv problémů. Technická infrastruktura, která je pro tuto technologii vhodná, momentálně v USA neexistuje,” řekl Reggie.

Po otázce na ostatní firmy, které plánují streaming her rozjet ve velkém i v USA, bylo řečeno, že současné technologie zkrátka Nintendu nevyhovují. Je ale možné, že ostatní společnosti přišly s jiným řešením, které jim umožňuje tyto služby provozovat kdekoliv.

Zmínil také projekt Stream od Googlu. Podle něj podobné služby nejsou nic pro seriózní hráče. “Když si promluvíte s opravdu aktivními hráči, tak uslyšíte spoustu námitek, hlavně kvůli pomalejší odezvě a tak podobně. Otázka ale je – V jakém bodě bude technická infrastruktura schopna poskytnout skutečně působivý zážitek?”

V příštím roce určitě bude o streamingu her jistě řeč. Nejen že Google plánuje rozšířit projekt Stream, ale i Microsoft by měl plně představit svůj xCloud. Jaký na to máte názor vy? Budete zkoušet tyto služby nebo raději budete hrát klasickým způsobem? Dejte nám vědět do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama