Star Citizen už vybral 200 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Citizen už vybral 200 milionů dolarů

Star Citizen už vybral 200 milionů dolarů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

19. 11. 2018 14:30 3
Reklama

Jedna známá osobnost kdysi prohlásila, že jen tři věci jsou na světě nekonečné – vesmír, lidská hloupost a finanční proud, mířící ke Chrisovi Robertsovi z peněženek nedočkavých hráčů.

Zatímco první dvě věci dnes rozebírat nebudeme, ta třetí za povšimnutí určitě stojí. Cloud Imperium Games svůj megalomanský projekt Star Citizen ohlásili v roce 2012, na začátku roku 2017 se jim na účtu nashromáždilo 141 milionů dolarů, počínaje posledním víkendem se pak částka přehoupla přes 200 milionů.

To ze Star Citizenu dělá s přehledem nejvýdělečnější crowdfundingový projekt na světě, a doufejme, že peníze se povede přetavit v úspěch. Kromě multiplayerového behemota projekt zahrnuje i singleplayerovou kampaň Squadron 42, v kompletní podobě pak celé dílo mělo vyjít v roce 2014.

To už Robertsův tým samozřejmě nestihne, vydání plné verze je totiž i dnes v nedohlednu. Star Citizen má v současnosti roadmapu naplánovanou k alfaverzi 3.6.0 ve druhém čtvrtletí příštího roku, podobný rozvrh pro Squadron 42 by měl být zveřejněn v prosinci. Podle všeho by však hra již neměla nekontrolovatelně bobtnat (poslední stretch goal se týkal hranice 65 milionů dolarů, probořené na přelomu roku 2014/2015) a CI Games tak snad toto dílo co nejrychleji dokončí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama