Nintendo zatím Mini N64 nechystá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo zatím Mini N64 nechystá

Nintendo zatím Mini N64 nechystá

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

17. 11. 2018 07:01 2
Reklama

Pokud byste po úspěchu "Classic Mini" verzí konzolí NES a SNES od Nintenda čekali, že bude japonská firma v tomto trendu dále pokračovat vydáním zmenšené verze konzole Nintendo 64, máme pro vás špatnou zprávu. Reggie Fils-Aimé, šéf americké divize Nintenda, v rozhovoru pro Kotaku totiž prohlásil, že fanoušky často žádaná N64 prozatím není v plánu.

Zatímco fanoušci si tento krok už dlouho, a zcela rozumně, snaží vysvětlit možnou náročností vytvoření emulátoru pro hry z této konzole, případně nemožností vydat konzoli za rozumnou cenu z důvodu vyšších nároků na hardware, Reggie Fils-Aimé přidává další důvod.

V rozhovoru totiž vysvětluje, že výroba konzolí Classic Mini NES a SNES dobře vyplnila hluché místo mezi koncem výroby nepříliš úspěšné konzole Wii U a začátkem výroby aktuálního Switche. Ačkoli výroba Wii U byla ukončena až v lednu 2017, tedy krátce před startem Switche, zájem o ní už rok předtím prudce opadal, takže pro Nintendo nebyl problém pří snížené poptávce vyrobit zmenšený NES a připravit se na výrobu jeho modernějšího sourozence.

Budoucnost hraní starších her vidí Nintendo aktuálně ve své nedávno spuštěné službě Nintendo Switch Online. Předplatitelé si mohou prozatím vychutnat téměř tři desítky her z NESu, na novější SNES se téměř jistě dostane později. Jestli se ale někdy dočkáme her z N64, buď v emulované formě nebo na fyzické konzoli, je zatím ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama