Sony v příštím roce vynechá E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony v příštím roce vynechá E3

Sony v příštím roce vynechá E3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 11. 2018 06:53 7
Reklama

Za měsíc a kousek už budeme rozbalovat vánoční dárky, herní sezóna pomalu vrcholí. V posledních hodinách se však řeší něco úplně jiného – výstava E3 2019. Na ní si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat, už nyní ale víme, že jedna významná společnost bude příští rok chybět.

V Sony padlo rozhodnutí, že následující ročník velké herní akce nenavštíví. Na výstavišti nebude stánek, neuskuteční se ani tradiční konference. S informací přišla The Entertainment Software Association, která E3 pořádá. Následně byla potvrzena také ze strany Sony: „Jak se herní průmysl vyvíjí, Sony Interactive Entertainment pokračuje v hledání nápaditých příležitostí, jak zaujmout komunitu. Fanoušci pro nás hodně znamenají, chceme být vždy inovativní, myslet jinak, experimentovat s novými možnostmi, jak potěšit hráče. Proto jsme se rozhodli, že se nebudeme účastnit E3 2019,” zní v oficiálním prohlášení.

Pro akci v Los Angeles je to další velká ztráta. V minulých letech se již distancovalo několik velkých vydavatelů. Electronic Arts pořádají vlastní event, který E3 předchází, Microsoft si loni pronajal divadlo v L.A. Live, jen pár minut od samotného Convention Center, kde se E3 odehrává. Nintendo se posledních pět let tradiční tiskové konferenci vyhýbá, fanoušky zásobuje předtočenými videi. Krom samotné konference jde také o stánek, jímž Sony zaplnila velkou část jedné ze dvou hlavních hal. Pořadatelé akce budou muset prostor vyplnit někým jiným.

Sony již letos vynechá PlayStation Experience, poprvé po čtyřech letech. Rozhodnutí bylo zcela upřímně zdůvodněno tím, že zkrátka aktuálně není dostatek PS4 titulů na to, aby show za něco stála. Nové věci patrně nestihnou vyčarovat ani do června příštího roku, na E3 by si museli vystačit s The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Death Stranding a menšími tituly. A to je pro Sony evidentně málo.

Co na situaci říkáte? Bude vám Sony na příští E3 chybět? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama