Cliff Bleszinski už „NIKDY” neudělá hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cliff Bleszinski už „NIKDY” neudělá hru

Cliff Bleszinski už „NIKDY” neudělá hru

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 11. 2018 14:18 2
Reklama

Cliff Bleszinski měl během práce na posledních dvou projektech velkou smůlu. Neuspěl s FPS akcí LawBreakers, nevyšel mu ani battle royale pokus Radical Heights. Jeho studio Boss Key Productions nakonec muselo zavřít krám. Nyní to vypadá, že se Cliffy B k tvorbě her už nikdy nevrátí.

Nasvědčuje tomu jeho reakce k příspěvku na Twitteru, v němž si jakýsi Joshua Heitz stěžuje na to, že Bleszinski nevrátil podporovatelům peníze. Bleszinski dlouho neváhal a na příspěvek odpověděl. Poukázal na to, že po celé dva roky nebral žádný plat a zároveň připomněl, že zaměstnancům zajistil mzdu i zdravotní a sociální pojištění několik měsíců poté, co studio zavřel, aby se mohli postarat o své rodiny. Tím patrně nepřímo reagoval na nedávnou kontroverzi ohledně propouštění zaměstnanců studia Telltale Games.

Na závěr dodal, že reakci Heitze rozumí. Zároveň však dal najevo, že právě taková vyjádření jsou jedním z důvodů, proč už „NIKDY” neudělá další hru. Po zavření studia Boss Key Productions se přitom nechal slyšet, že si pouze chce dát chvíli pauzu. Prohlásil také, že videohry budou navždy jeho součástí. Dokonce doufal v to, že jednou zase něco nového vytvoří.

Jestli jde o definitivní rozhodnutí, nebo pouze o reakci v afektu, to už si můžeme jenom domýšlet. Třeba to někdy v budoucnu přeci jen ještě jednou zkusí. Myslíte si, že se Cliffy B ještě někdy do herního průmyslu vrátí? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama