Americká armáda jde do esportu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Americká armáda jde do esportu

Americká armáda jde do esportu

Filip Švácha

Filip Švácha

15. 11. 2018 17:08 14
Reklama

Americké armáda nesplnila své náborové kvóty. Tuto větu byste asi našli spíše na jiných portálech. Ptáte se, proč na herním webu píšeme o armádě a ještě k tomu ani ne o té naší? Odpověď je vcelku prostá.

Americká armáda chce  založením esport týmů apelovat na mládež a nalákat ji tím do svých řad. Podle nezávislé zpravodajské organizace Stars And Stripes armáda momentálně do teamů hledá rekruty z řad aktivních členů, veteránů a záloh. Samotná aplikace obsahuje nábor do titulů jako je Fortnite, Call of Duty, League of Legends, Tekken, PlayerUnknown’s Battlegrounds, FIFA, Overwatch a do her ze série Madden a NBA 2K.

Seržant Ryan Meaux z Louisiany si od toho slibuje rozšíření podvědomí o armádě a zvýšení počtu rekrutů. Celé to podle něj začne interním turnajem v Tekkenu 7, který se odehraje v prosinci. Vítěz bude pak vojsko reprezentovat na lednové akci PAX South.

Ryan Meaux se dále podělil o plán, který zahrnuje využití pojízdného armádního esport náklaďáku, který bude objíždět školy po celé Americe, pomocí něhož se budou moci lokální esportové teamy účastnit soubojů s těmi zastupujícími vojsko, které budou umístěny ve vojenské základně Fort Bragg v Severní Karolíně.

Avšak není to poprvé, kdy se tímto způsobem americká armáda snaží získat do svých řad nějaké ty nováčky. Už v polovině roku proběhl mezi osmi posádkami turnaj ve Street Fighteru 5, který vyvrcholil na PAX West v Seattlu.

A co si o tom myslíte Vy? Nechali byste se takto zlákat, nebo Vám to přijde jen jako vypočítavý krok, jak pobláznit mládež? Dejte nám vědět v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama