Zavzpomínejte na rané verze Half-Life 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zavzpomínejte na rané verze Half-Life 2

Zavzpomínejte na rané verze Half-Life 2

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2018 12:52 2
Reklama

Nedávno se na YouTube dostala raná verze původního dílu série Half-Life z roku 1998. I když je to poměrně dávná historie, vždyť Half-Life debutoval v těchto dnech přesně před dvaceti lety, stále se najde dostatek pamětníků, kteří si na legendární hru s ještě legendárnějším nemluvou vzpomenou a rádi porovnají, jak se lišil výsledek od pokročilejších konceptů.

Half-Life 2 debutovat taktéž prakticky v těchto dnech, jen nás od vydání nedělí dvě dekády, ale „pouze“ 14 let. Těžko říct, která hra je vlastně povedenější a ikoničtější, pro tuto chvíli se spokojíme s kompromisem a tvrzením, že obě hry si vzájemně moc nezadají. V každém případě i co se týče druhého dílu, je zajímavé sledovat pokročilejší fázi hry a samotný výsledek, stejně tak jako u hry z roku 1998. A když došlo na tu starší, teď se můžeme společně podívat na tu mladší.

Navíc si můžete porovnat hned tři verze. První část následujícího videa, přibližně první minuta, je trailer z konference na E3 z roku 2002, kde se celý projekt odhalil. Hned na to ale navazuje o rok mladší tech demo z roku 2003, na němž Valve prezentuje největší sílu tehdejší verze a vlastně celého druhého dílu – revoluční fyziku.

I přes nevalnou kvalitu tehdejších záběrů je hezké zavzpomínat, čím se tehdejší hry pyšnily, jak se snažily na E3 zabodovat, a na co všechno své fanoušky lákaly. Ale zřejmě se shodneme na tom, že výsledná verze je ještě o parník dál, především co se týče celého vizuálního zpracování. To se ale dá říct stejně i o raných fázích prvního dílu, na který jsme vzpomínali nedávno.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama