The Game Awards představuje nominace
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Game Awards představuje nominace

The Game Awards představuje nominace

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2018 11:23 5
Reklama

Stejně jako několik poslední rok, i s letoškem má Geoff Keighley spoustu práce – v těchto dnech totiž vrcholí příprava každoročního udílení cen The Game Awards. Dlouhá show bude plná jednotlivých ocenění a také několika odhalení. Těžko říct, na co se těšíme více. Novinky se nedozvíme ani o den dříve, zato už teď můžeme spekulovat, kdo si odnese jako cenu.

Keighley a celá porota se totiž konečně shodla na jednotlivých nominacích. Hodnotit se budou přes tři desítky kategorií, z nichž některá vyhlášení proběhnou na pódiu a jiná, jako obvykle, spíše mezi řečí. Od klasických kategorií, například za nejlepší výpravu, umělecký dojem, hudbu, herecký výkon, nezávislé hry, akční hry, adventury, RPG, a tak dále, a tak dále, dojde opět i na velice specifické okruhy, například bude vyhlášen nejlepší esport kouč, nejlepší tým, ale třeba i nejlepší esportová událost roku anebo nejlepší okamžik loňských Game Awards.

Už teď vám můžeme prozradit, že nejvíce nominací si odnáší Red Dead Redemption 2 spolu s God of War. Obě hry získaly osm nominací včetně té nejprestižnější, v níž se bude rozhodovat o hře roku. Kromě nich se v této kategorii bude rozhodovat mezi Assassin's Creed Odyssey, Marvel's Spider-Man, Monster Hunter: World a trochu překvapivě mezi nezávislou hříčkou Celeste. Všechny tyto hry se samozřejmě taktéž objevují hned v několika kategoriích.

Začněme odzadu. Celeste si možná odnese za nejlepší hudbu, ale do stejné kategorie se musí zařadit i God of War, Red Dead Redemption 2 a Spider-Man, přičemž tyto hegemony doplňuje Ni No Kuni 2 a Octopath Traveler, stejně tak cenu za hru s největším dopadem nebo nejlepší nezávislou hru. Monster Hunter je nominován vedle ceny GOTY na cenu za nejlepší RPG (spolu s Dragon Quest 11, Ni No Kuni 2, Octopath Traveler a Pillars of Eternity 2), stejně tak za hru s nejlepším multiplayerem. Do této kategorie se řadí i letošní Call of Duty, Destiny 2: Forsaken, Sea of Thieves a pochopitelně i Fortnite.

Spider-Man se uchází kromě nejprestižnější ceny o ocenění za nejlepší režii, a to spolu s A Way Out, Detroitem, God of War a RDR2, stejně tak o cenu za nejlepší příběh (vedle Detroitu: Become Human, GoW, RDR2 a Life is Strange 2), nebo o nejlepší herecký výkon. Yuri Lowenthal jako Peter Parker proti sobě bude mít Rogera Clarka jako Arthura Morgana z RDR2, Melissanthi Mahutovou jako Kassandru z ACO, Chrostophera Judge jako Krata z God of War a Bryana Decharta jako Connora z Detroitu.

O Assassin's Creed a jeho kategoriích už částečně řeč byla. Vedle nich je to ještě cena za umělecký dojem, o níž soutěží také Red Dead, God of War, Octopath Traveler a Return of the Obra Dinn. Tradičně našlapaná je také kategorie nejlepší akčně-adventurní hra, kde jsou prakticky všechny zmíněné blockbustery a spolu s nimi ještě Shadow of the Tomb Raider.

Celý seznam je poměrně obsáhlý, takže vám jej doporučujeme prohlédnout pod tímto odkazem. Do některých kategorií můžete i přímo zasáhnout svým hlasováním přímo na stránkách celého projektu. My jen závěrem připomeneme, že se letošní The Game Awards odehraje v pátek 7. prosince od půl třetí ráno. My budeme samozřejmě u toho, ale stejně jako v letech minulých je možné, že začneme pro nás v přívětivějších hodinách, přesto s ne příliš velkým časovým odstupem od premiéry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama