“Streaming her je ještě daleko,” říká Spencer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka “Streaming her je ještě daleko,” říká Spencer

“Streaming her je ještě daleko,” říká Spencer

Martin Nahodil

Martin Nahodil

14. 11. 2018 11:32
Reklama

O projektu xCloud toho na víkendové akci X018 moc nepadlo. Ani se tomu moc nedivíme vzhledem k tomu, že ani v dnešní době to úplně nefunguje tak dobře. To, že nás příchod streamování her čeká až za dlouhou dobu, si myslí i šéf Xboxu Phil Spencer. V rozhovoru pro LevelUp řekl, že to bude trvat minimálně ještě několik let.

“Jsou určité případy, kdy je streaming tou nejvhodnější možností. Na konzoli je dle mého názoru pro vás nejlepší si hru stáhnout a následně hrát. Na PC je to otázka toho, jak je na tom váš stroj. Pokud zvládne hru rozjet bez problému, je to stejné jako u konzolí. Ne každé PC má ale dostatek výkonu, takže streaming se nabízí jako vhodné řešení,” řekl Spencer. “Možná by se hodil i pro dema nebo zkušební verze. Stále si ale myslím, že streaming je ještě daleko od toho, že se z něj stane služba pro masy, a ještě mnohem dál od stavu, kdy bude tou nejlepší možností pro hraní her.”

Také v tomto interview přišla řeč i na Game Pass. Prý podobné služby nikdy nenahradí klasické nakupování her. “Myslím, že to je čistě o možnostech hráče. Zaznamenáváme neuvěřitelný nárůst Game Passu, ke dnešnímu dni máme přes milion předplatitelů. Je ale také třeba si uvědomit, že každou hru z Game Passu si bez problému můžete koupit samostatně,” dodal Spencer.

Jedním z velkých kladů Game Passu je podle Spencera to, že uživatelé hrají více her než před tím. Hrají nové žánry, protože mají dostupnou širokou škálu titulů. Hry, které přijdou do Game Passu, navíc získají více aktivních hráčů. “Tohle je prospěšné jak pro nás, tak pro celý průmysl,” řekl Spencer.

V příštím roce by se Game Pass měl rozšířit i na PC, a i když Sony v očích mnoha hráčů stále vede, měla by také začít uvažovat po podobné službě. Jejich PS Now ani zdaleka není tak úspěšné a rozšířené jako Game Pass. Jsme velmi zvědaví, kam se to v budoucnu vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama