Descent nezanikl, naopak vyjde příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Descent nezanikl, naopak vyjde příští rok

Descent nezanikl, naopak vyjde příští rok

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2018 13:20 2
Reklama

Práce na novém Descentu nebyla marná. Descendent Studios se objevili na Kickstarteru už v roce 2015 s projektem Descent: Underground, přičemž už o půl roku později šla hra do předběžného přístupu. Za dva roky ale byla jak ze Steamu, tak z GOGu stažena a čekalo se, jak do vývoje zasáhne společnost Little Orbit se svou finanční injekcí. Zasáhla tak, že nová hra nás čeká v roce 2019.

Po měsících ticha jsme se ale dozvěděli více. Projekt se nově jmenuje stroze Descent, přičemž můžeme nejprve očekávat PC betu, po níž bude někdy v průběhu příštího roku následovat plná verze společně s verzemi pro konzole Xbox One a PlayStation 4. Samozřejmě lidé, kteří v minulosti zaplatili za Underground, dostanou jak přístup do bety, tak plnou verzi hry, jakmile vyjde. A protože byli právě tito lidé věrní projektu už od samého počátku, dostanou jako odměnu i veškeré věci, které získají jiní hráči za předobjednání.

„Začali jsme tento projekt spolu s vámi, hráči. A stejně tak jej chceme i dokončit,“ vysvětlují své kroky vývojáři z týmu Descendent, proč dostanou původní předplatitelé přístup do bety. „Testování je v našich očích klíčové. V průběhu času vás budeme žádat o feedback na určité aspekty vznikající hry, a to včetně singleplayerové kampaně,“ lákají autoři ty nejvěrnější, ale samozřejmě i hráče, kteří o klasické vesmírné akci nově třeba přemýšlí.

Descent se řadí mezi klasiky poloviny devadesátých let. Už tehdy dokázala studia Parallax a Interplay vytvořit 3D vesmírnou leteckou akci s ovládáním umožňujícím pohyb do všech šesti stran. Po prvním díle následovala dvě pokračování v letech 1996 a 99, a pak došlo až na zmiňovaný crowdfunding, v němž komunita přispěla pěkných šest set tisíc dolarů. Nebyla to ale jediná hra, která na legendární značku navazovala. V březnu 2016 se designéři původní hry Matt Toschlog a Mike Kulas taktéž objevili na Kickstarteru s projektem Overload, který duchovně na Descent navázal. Jejich hra vyšla letos na přelomu jara a léta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama