Nintendo získá miliony za porušení práv
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo získá miliony za porušení práv

Nintendo získá miliony za porušení práv

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 11. 2018 11:16 2
Reklama

ROM weby LoveROMs a LoveRETRO se v létě staly trnem v oku japonskému gigantu Nintendo. Populární weby nabízely neautorizované ROM kopie Nintendo titulů. Správci a majitelé webu, manželský pár, se během soudního procesu v americké Arizoně uvázali k finančnímu vyrovnání s herní společností. Na účty Nintenda by měli převést zhruba 12,2 milionu dolarů (v přepočtu něco přes 280 milionů českých korun).

Soud rozhodl v prospěch poškozené strany. Oficiálně se pár dopustil přímého i nepřímého porušení autorských práv a zneužití obchodní značky s nenávratným poškozením firmy. Zaplacením pokuty se manželé vyhnou hrozbě vězení. Bylo jim nicméně trvale odebráno vlastnictví URL linků, které přešly právě pod správu Nintenda. Oba weby už jsou delší dobu nedostupné, v současné době na jejich adresách najdete pouze omluvu a přiznání k nekalé činnosti. Pár má navíc doživotní zákaz jakkoliv nakládat s duševním i fyzickým vlastnictvím firmy. V případě porušení by mohl následovat mnohem přísnější trest.

Samotné finanční vyrovnání ale nemusí proběhnout v plném rozsahu. Během vyjednávání mohlo dojít ke skryté dohodě o skutečných cifrách a oficiální číslo by v tom případě zůstalo pouze jako exemplární výstraha provozovatelům podobných webů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama