Spencer: Prioritou je vylepšit MS Store
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer: Prioritou je vylepšit MS Store

Spencer: Prioritou je vylepšit MS Store

David Plecháček

David Plecháček

12. 11. 2018 10:55 1
Reklama

Phila Spencera jsme byli dlouhé roky zvyklí vídat jako tvář Xboxu, stejně jako Shawna Laydena nebo Šúheje Jošidu u konkurenčního PlayStationu. Spencer ale před časem povýšil, už neřídí jenom Xbox, nýbrž prakticky celou herní divizi v Microsoftu. Sám se tak možná bude držet trochu v ústraní, ostatně po E3 se po něm slehla zem, ale to neznamená, že nemá práce a starostí až nad hlavu.

Po červnové akci z Los Angeles byla další příležitost vystoupit až v Mexico City v rámci akci X018. Na konferenci, jejíž obsah naleznete v kostce zde, pronesl Phil Spencer několik slov, stejně tak jich několik prohodil i s novináři. Již akvizice studií Obsidian Entertainment spolu s InXile ukázala, jak důležitou platformou jsou pro Microsoft počítače. Pokud by snad někdo jasný vzkaz nepochopil, Spencer o důležitosti hovořil ještě v dalších tématech.

Jedním z nich je Microsoft Store. Platforma, kterou se Microsoft snaží tlačit vydáváním původně exkluzivních her pro Xbox, má určité nedostatky, kterých si je Spencer vědom a které jsou potřeba náležitě opravit. „Myslím, že máme s Windows tuny práce. Windows je zároveň něco, do čeho jsem právě teď nejvíce angažovaný, jelikož slyším veškerý feedback na náš store. V jeho vylepšování budu zastávat větší roli, abych zajistil, že jej vytvoříme ku obrazu a spokojenosti našich hráčů, aby viděli to nejlepší, co jim můžeme nabídnout.“

Spencer znovu zopakoval, že to bude dlouhá, ale také zábavná cesta, která jej spolu s celým týmem čeká. Je totiž pravda, že ihned po odhalení akvizicí dvou výše uvedených týmů se objevily názory, že tradičně PC orientované společnosti přijdou rázem o své specifické fanouškovské základny ve chvíli, kdy se jejich hry objeví jen a pouze výhradně na Microsoft Storu. Než tato situace nastane, uplyne hodně vody, a doufejme, že se za tu dobu leccos změní. Odhodlání Microsoftu evidentně nechybí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama