Spector o hraní  Deus Ex: Human Revolution
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spector o hraní Deus Ex: Human Revolution

Spector o hraní Deus Ex: Human Revolution

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 11. 2018 12:58 2
Reklama

Jméno Warrena Spectora nemusíme především těm starším z vás obsáhle představovat. Slavný vývojář má svém kontě širokou plejádu kultovních titulů, podílel se na sériích Ultima, Wing Commander, Thief, System Shock a v neposlední řadě je také duchovním otcem Deus Ex. A kdyby prý mohl, hned by se vrhl do práce na novém dílu.

Prohlásil to v rozhovoru se serverem VG24: “Kdybyste se zeptali mé ženy, řekne vám, že jsem během hraní Human Revolution křičel frustrací. Byly tam tři nebo čtyři věci, které bych udělal jinak, a ty mě dost otravovaly,” říká Spector.

Pokud vás zajímá, co vývojářskou legendu na hráči i kritikou chválené hře nejvíce vytáčelo, máme pro vás odpověď: “Měli tam systém krytí, který se mi příliš nelíbil - prostě dejte hráči možnost se schovat a udělejte umělou inteligenci dost chytrou, aby to věděla. Taky vám nedali žádnou zbraň, která by fungovala “bezplatně”, i kopnout někoho stálo energii. Umělá inteligence se navíc nebyla schopna efektivně erestovat, takže pokud jste pokazili pokus o stealth postup, už vám nic nepomohlo a zbytkem úrovně jste se museli prostřílet. No a pak tu jsou souboje s bossy. Učili vás, že máte k dispozici více možností, jak hrou projít, a pak vám dají bosse, kterého prostě musíte ustřílet,” stěžuje si Spector.

Na druhou stranu ale jedním dechem dodává, že když hru dokončil, měl pocit, že dostal zážitek hodný jména Deus Ex. Říká, že tým odvedl dobrou práci a Human Revolution zachovává respekt k tomu, co chtěl Ion Storm říci prvním dílem. Hra se dočkala velmi vřelého přijetí i komerčního úspěchu, s pokračováním Mankind Divided už to ale tak slavné nebylo. A i když jeho konec naznačuje, že by se značka mohla v budoucnu znovu vrátit, v současné době je kvůli nepřesvědčivým prodejům u ledu.

Spector přiznává, že by se k Deus Ex v budoucnu velmi rád vrátil a ani by jej nikdo nemusel dlouho přemlouvat: “Miluju ten svět a miluju i tu hratelnost, ale radši se moc netěšte,” uzavírá. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama