Příliš režimů by BF5 údajně příliš tříštilo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příliš režimů by BF5 údajně příliš tříštilo

Příliš režimů by BF5 údajně příliš tříštilo

David Plecháček

David Plecháček

12. 11. 2018 13:39
Reklama

Jak se hraje Battlefield 5 si povíme ani ne za hodinu. Leccos je stejné, leccos je jinak, ale trochu překvapivě také leccos chybí. Tedy ne snad, že by nás něco překvapilo, jen snad nikdy nekřičela neúplnost Battlefieldu do světa tak, jako letos. Nemůžete si vozidla upravit ku obrazu svému, nemůžete táhnout těla, ale kromě relativně nezajímavých drobností chybí i dva režimy, Combined Arms a především Firestorm.

I kooperativní mód pro čtyři hráče nás samozřejmě zajímá, ale hoříme přímo nedočkavostí zjistit, jak Battlefield zamíchá kartami se svým battle royale Firestormem. Jednat se o jinou hru, někteří by možná trochu hereticky předpokládali, že dojde k odkladu, nicméně BF musí stihnout vánoční sezónu a na jaře už má EA Anthem. A navíc jsou lidé v DICE přesvědčení, že všechno zlé je pro něco dobré. Zkrátka byste nevěděli, kam dřív. „Chtěli jsme, aby každá novinka, která se ve hře ukáže, stála sama o sobě a byla něčím, na co se vždy hráči po vydání zaměří,“ říká Ryan MacArthur z DICE.

Jinými slovy by bylo příliš mnoho kohoutů na smetišti: „Kdybychom k základu přidali rovnou i Firestorm a Combined Arms, měli bychom hru, kde by toho bylo dost možná až moc,“ říká dále MacArthur. DICE jednoduše chce, abychom měli na každý režim dostatek času. Aby nám nejdříve bylo představené jádro, poté z něj vycházející kooperace a následně z ní vycházející battle royale.

„Hráči se mají na co těšit a mohou tak s každým režimem strávit adekvátní množství času. Jinak by se také mohlo stát to co s každým rozšířením, hráčská základna by se díky nim roztříštila. Když toho do hry dáme hodně, vysaje to z ní veškerý kyslík,“ tvrdí ta samá osoba, ředitel vývoje tzv. live-services.

Opět se vrátíme k úvodu, v 15:00 se můžete podívat na ten základ. Zbytek si budeme muset představit v budoucnu, až vyjde. To ale neznamená, že teď není o co stát, protože Battlefield 5 je zajímavý ať už s DICE souhlasíme či nikoliv. A třeba vás přesvědčíme, abyste si hru už teď předobjednali, například na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama